Tio mål och tre poäng mot Östersund

Publicerad: 2023-12-27
Herrlaget bjöd storpubliken i Monitor ERP Arena på ett rejält målkalas när Östersund besegrades med hela 10–2.

Publiken slöt upp och bar fram laget från första nedsläpp. Det kändes i luften att vi hade en speciell kväll framför oss.

Målkalaset inleddes av Greg Scott i powerplay efter 1.36. Östersund fick in en kvittering två minuter senare. Sedan handlade nästan allt om Brynäs.

Johan Larsson trycke på mot mål och avslutade – på målvaktsreturen placerade Miks Indrasis ledningsmålet till 2–1.

Simon Bertilsson gjorde comeback efter några matchers skadefrånvaro. Efter halva perioden spelad hittade han nätet med ett lågt skott från blålinjen.

Östersund hade några chanser, främst i powerplay men då visade Damian Clara klass och stod emot. 3–1 stod sig perioden ut.

Segerrycket skulle komma i den andra perioden med två snabba mål. Miks Indrasis visade upp ett rejält spelhumör under kvällen och gjorde 4–1 – återigen på en målvaktsretur. Strax efter utökade Jacob Blomqvist på till 5–1 med ett välplacerat skott i krysset.

När Östersund sedan kom ur den tuffa perioden av matchen så skapade man ett gäng chanser, men Damian Clara storspelade och bjöd på ett gäng vassa räddningar till publikens stora förtjusning. Något som gav oss en komfortabel 5–1-ledning inför den tredje och sista perioden.

Den tredje perioden var bara 30 sekunder gammal när Linus Lindblom utökade till 6–1. Linus Lindblom som i Anton Rödins frånvaro idag fick spela i andrakedjan med Johan Larsson och Miks Indrasis. Trots målet var det en svajig inledning och efter ett reduceringsmål av gästerna tog Niklas Gällstedt en timeout för att få ordning på spelet – något som verkligen gav effekt!

Johan Larsson gjorde först 7–2 i spel fyra mot fyra. Jack Kopacka fortsätter att göra mål och gjorde 8–2, även det i spel fyra mot fyra.

Med mindre än två minuter kvar bjöd Oliver Tärnström på matchens snyggaste mål när han fintade av en Östersundsback och avslutade rappt till 9–2.

Oskar Kvist avslutade sedan målkalaset med sitt 10–2-mål med 38 sekunder kvar av matchen.

En mycket härlig mellandagsmatch med otroligt bra tryck på läktarna – tack för det Brynäsare!

Nu avslutar herrlaget 2023 med bortamatch mot Västervik på fredag 29/12 klockan 19:00.

Nästa hemmamatch är den 5/1 klockan 19:00 när Mora kommer på besök. Köp dina biljetter här!

Brynäs–Östersund 10–2 (3–1, 2–0, 5–1)

Första perioden: 1–0 (1.36) Greg Scott (Linus Ölund, Tyler Vesel), spel 5 mot 4, 1–1 (3.25) Oscar Pettersson, Daniel Öhrn, Georgs Golovkovs), 2–1 (7.15) Miks Indrasis (Johan Larsson, Kasper Larsen), 3–1 (10.36) Simon Bertilsson (Tyler Vesel, Greg Scott).

Andra perioden: 4–1 (4.31) Mikas Indrasis (Linus Lindblom, Johan Larsson), 5–1 (6.08) Jacob Blomqvist (Simon Bertilsson, Oliver Tärnström).

Tredje perioden: 6–1 (00.30) Linus Lindblom (Johan Larsson, Miks Indrasis), 6–2 (1.23) Sebasian Fakt (Viktor Granholm, Sebastian Benker), 7–2 (13.58) Johan Larsson (Mikas Indrasis, Johannes Kinnvall), spel fyra mot fyra, 8–2 (14.34) Jack Kopacka (Greg Scott), spel fyra mot fyra, 9–2 (18.06) Oliver Tärnström (Karlis Cukste), 10–2 (19.22) Oskar Kvist (Anton Ohlsson).

Utvisningar, BIF: 4×2 min.  ÖIK: 2×2 min.

Skott: 36–23 (10–6, 9–9, 17–8).

Publik: 7 734.