Förlust i Hägglunds Arena

Publicerad: 2024-09-27
SDHL
Det blev en jämn och tät match i den femte omgången av SDHL. Tyvärr drog hemmalaget MoDo det längsta strået och vann matchen med 3–1.

Likt förra säsongens semifinalserie så blev det en tajt match mot MoDo.

Hanna Thuvik och Jenniina Nylund var tillbaka i spel och de bildade förstakedja med Kaitlyn O’Donohoe.

MoDo skapade matchens första välkvalificerade målchans, men avslutet som var nära mål gick över.

Sedan hade vi en puck i mål men domaren hade precis blåst av spelet, därav inget mål. Förstakedjan med Hanna Thuvik, Jenniina Nylund och Kaitlyn O'Donohoe var pigga matchen igenom och oroade gång på gång.

Efter 13:44 kom matchens första mål när MoDo efter ett välplacerat skott i krysset tog ledningen. Målet gav hemmalaget energi och de var även nära ett andra mål, men Ena Nystrøm stod emot.

Direkt i den andra perioden fick MoDo ett friläge men Ena Nystrøm räddade.

MoDo var det hetare laget i den andra perioden men vi hade också våra lägen till en kvittering.

Innan periodens slut fick vi två chanser i spel fem mot fyra. Där skapade vi ett par målchanser men den sista skärpan var inte där. Underläge 1–0 efter en jämn andra period.

Örnsköldsvik, Sverige - 27 SEPTEMBER 2024 : Brynäs 22 Hanna Thuvik är glad efter 2-1 målet under matchen i SDHL mellan Modo och Brynäs på Hägglunds Arena den 27 SEPTEMBER i Örnsköldsvik

( Foto: Lucas Norlin / FotoFranz )

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Modo, Brynäs, SDHL, Svenska Spel Damhockeyligan, ***Betalbild*** Lucas Norlin / FotoFranz

Den tredje perioden var även den jämn, där båda lagen bjöd på bra spel. Vi jagade efter en kvittering men klockan tickade på. Med tre minuter tog Filip Eriksson timeout och plockade ut målvakt Ena Nystrøm för spel i sex mot fem.

Då passade MoDo på att göra 2–0 i det tomma målet.

Men vi gav inte upp och fortsatte att spela i sex mot fem. Då prickade Sara Cajanova krysset till 2–1 med 47 sekunder kvar.

Vi kom inte närmare än så och MoDo fastställde slutresultatet 3–1 i tom bur.

Överlag en spelmässigt bra match av laget, vi tar nya tag nästa fredag 4/10 borta mot Skellefteå.

Första perioden: 1–0 (13:44) Maja Grundström (Mira Hallin).

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2–0 (18:01) Mira Hallin, i tom målbur i spel fem mot sex. 2–1 (19:13) Sara Cajanova (Hanna Thuvik, Maja Nylén Persson) i spel sex mot fem. 3–1 (19:29) Maja Grundström, i tom målbur i spel fem mot sex.

Skott: 34–24 (12–5, 8–14, 14–5).

Utvisningar, MoDo: 2x2 min. Brynäs: 1x2 min.