Fjärde raka segern mot Nybro – klara för semifinal

Publicerad: 2024-03-23
Avancemanget till semifinalen säkrades under lördagskvällen efter en 2–1-seger i Liljas Arena.

Mycket stod på spel i kvällens fjärde kvartsfinal. Hemmalaget var piskat att vinna för att få fram en femte match i Gävle på måndag.

Det var en fin inramning i Liljas Arena då det var fullsatt och mycket Brynäsare  på plats.

Matchen började på allra bästa sätt för vår del. Redan efter 52 sekunder passade Tyler Vesel fram Tyler Kelleher till ledningsmålet.

Nybro fick en chans att kvittera när man fick ett powerplay-läge strax efter 1–0-målet. Men där höll Jared Coreau tätt.

Vi kontrollerade den första perioden som var en tajt och chansfattig period. Skotten slutade 5–6.

Den andra perioden bjöds på mer öppet spel och vi dominerade skottstatstiken (5–14). Men det blev ett mål framåt när Johan Larsson gjorde 2–0 efter 9:20. Välbehärskat avslut av vår lagkapten.

I slutet av perioden fick vi vår första chans i powerplay – men där fick vi inte till spelet. Vi gick in i den tredje perioden med en 2–0-ledning efter en stabil andra period.

Nybro jagade en reducering i den tredje perioden och visade upp ett mer desperat spel. Jared Coreau fick arbeta i sitt mål och stod för ett par fina räddningar.

Vi visade fortsatt upp ett stabilt och tryggt försvarsspel. 2–0-ledningen stod sig till tre minuter kvar. Då gav Nybro det ett sista försök och plockade ut målvakten. Med 1:17 kvar av matchen kom reduceringen i spel sex mot fem efter ett hårt skott från backposition.

Det gav matchen lite nerv men närmare än så kom inte Nybro.

Semifinalplatsen är därmed bärgad efter 4–0 i matcher mot Nybro. Nu inväntar vi semifinalen som börjar på hemmaplan måndag 1/4.

Nybro – Brynäs 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (00.52) Tyler Kelleher (Tyler Vesel, Greg Scott).

Andra perioden: 0–2 (9.20) Johan Larsson (Jordie Benn).

Tredje perioden: 1–2 (18.43) Nichlas Torp (Kalel Holm, Rihards Marenis).

Utvisningar, Nybro: 1×2 min. Brynäs: 1×2 min.

Skott: 16–28 (5–6, 5–14, 6–8)

Publik: 2 380.