Tung kväll i Umeå – förlust i veckans första match

Publicerad: 2024-02-05
Herrlaget förlorade kvällens bortamatch i Winpos Arena med 5–1, i en match där hemmalaget var det hetare laget.

Matchinledningen bjöds på målchanser. Miks Indrasis fick ett friläge men fick inte riktigt till sitt backhandsavslut. Björklöven vände spelet och skapade också de ett friläge som Damian Clara räddade. Damian Clara var alltså tillbaka i målet igen efter att ha vilat i fredagens hemmamatch mot Tingsryd.

Första halvan av perioden var jämn och förutom de två frilägena i början så var det tillknäppt på isen.

Vi var sedan nära att ta ledningen efter en bra spelvändning. Johan Larsson spelade över till Miks Indrasis som avslutade via målvakten upp i ribban.

Björklöven jobbade hårt och vann fler och fler närkamper. Man var det hetare laget under den sista delen av perioden. 1–0 kom på en målvaktsretur efter att Damian Clara först räddat ett lurigt styrningsförsök.

Björklöven fortsatte att sätta hårt tryck på oss och efter att ha vunnit pucken i utsatt läge kom också 2–0. Det skiljde lite mer än tre minuter mellan målen.

Björklöven fortsatte att vara heta i början av den andra perioden. Men efter tre minuter ådrog man sig matchens första utvisning – men inget mål kom i det powerplay-spelet.

Direkt efter var Björklöven en hårsmån ifrån 3–0 när man kom i ett två mot ett-läge men avslutet gick utanför. Vårt spel stämde inte alls under den andra periodens första halva.

Efter nio minuter fick Björklöven en ny utvisning. En minut in i det numerära överläget kom en till. Under den avvaktande utvisningen var Miks Indrasis återigen nära att näta men skottet träffade stolpen den här gången.

I det efterföljande fem mot tre-överläget som varade i 59 sekunder var Greg Scott oerhört nära ett reduceringsmål, men hemmamålvakten stod för en jätteräddning.

Vi la in en till växel och pressade hemmalaget rejält. Något som fick dem att ta en timeout för att få ett avbrott spelet.

Med tre minuter kvar att spela kom tunga 3–0. Efter en felpassning i egen zon kunde Björklöven utöka med ett rappt avslut i Damian Claras första kryss.

Björklöven utökade sin ledning till 4–0 på en kontring, två minuter in i den tredje perioden. Man träffade dessförinnan stolpen på en till kontring.

Vi försökte hitta ett reduceringsmål och en väg in i matchen. Men målet kom för sent.

Jack Kopacka tröstmålade när han skickade in sitt 26:e mål för säsongen med fyra minuter kvar att spela av matchen.

Björklöven fastställde sedan slutresultatet till 5–1 i tom målbur.

En tung måndagskväll i Winpos Arena.

Ny match redan på onsdag när det är dags för toppmöte hemma mot Djurgården. Köp dina biljetter här!

Björklöven–Brynäs 5–1 (2–0, 1–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (14.41) Nicolai Meyer (Bruno Osmanis, Liam Dower Nilsson), 2–0 (17.50) Fredric Weigel (Scott Pooley).

Andra perioden: 3–0 (17.02) Scott Pooley.

Tredje perioden: 4–0 (1.53) Gustav Possler (Nicolai Meyer, Liam Dower Nilsson), 4–1 (16.02) Jack Kopacka (Chad Billins , Oliver Tärnström), 5–1 (19.31) Gustav Possler, i tom Brynäsbur.

Skott: 24–24 (7–5, 11–12, 6–7).

Utvisningar, IFB: 3×2 min. BIF: 1×2 min.

Publik: 4 571.