Förlust borta mot AIK – efter en stark upphämtning

Publicerad: 2023-11-25
Det blev en ny tung förlust för herrlaget i fredagens bortamatch mot AIK. Efter en stark upphämtning av laget i tredje perioden kunde AIK avgöra på övertid.

Det var uppdukat för en riktig hockeyfredag nere i Stockholm när vi gästade AIK på ett fullsatt Hovet. Matchens första period bjöd på intensiv och härlig hockey med många chanser för båda lagen.

Det var AIK som tog ledningen 01:36 men Brynäs var starka och kvitterade drygt 30 sekunder senare genom Jack Kopacka. Vi drog på sig ett par onödiga utvisningar, något som skulle visa sig bli kostsamt. AIK lyckades göra två mål i powerplay och gick in i pausvila med en 3–1-ledning.

Den andra perioden bjöd på fortsatt böljande spel där AIK var en ramträff från att utöka sin ledning till 4–1. Brynäs kämpade på bra i slutet av perioden och lyckades 18:57 reducera till 3–2 genom Miks Indrašis.

AIK chockstartade sedan den tredje perioden när man efter 16 sekunder utökade sin ledning till 4–2. Den tredje perioden var mer grinig och man såg att det intensiva spelet från de tidigare perioderna hade satt sina spår. Brynäs var ett stolpskott ifrån en reducering och man fick även chansen i powerplay, utan resultat.

Det såg länge ut som att AIK skulle lyckas knipa samtliga tre poäng men vi kämpade på och 19:21 i spel sex mot fem kunde vi återigen reducera genom Miks Indrašis. Laget visade stark moral i slutet av matchen och 19:51 tryckte man även in kvitteringspucken, återigen av Miks Indrašis som därmed gjorde hattrick i matchen!

Den starka upphämtningen med två mål på 30 sekunder resulterade i att matchen gick till förlängning, där AIK tyvärr kunde dra det längsta strået.

Nästa match för herrlaget är redan på söndag när Nybro gästar Monitor ERP Arena.

Köp biljetter till matchen här!

Matchfakta

AIK–Brynäs 5–4 e förl. (3–1, 0–1, 1–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (1.34) Oscar Nord (Branden Troock, Zion Nybeck), 1–1 (2.07) Jack Kopacka (Miks Indrasis, Karlis Cukste), 2–1 (5.24) Branden Troock (Richard Gynge, Mathew Maione), spel fem mot fyra, 3–1 (15.44) Branden Troock (Mathew Maione, Gerry Fitzgerald), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–2 (18.57) Miks Indrasis (Johan Larsson, Chad Billins).

Tredje perioden: 4–2 (0.16) Daniel Muzito-Bagenda (Richard Gynge, Gerry Fitzgerald), 4–3 (19.21) Miks Indrasis (Johannes Kinnvall, Anton Rödin), spel sex mot fem, 4–4 (19.51) Miks Indrasis (Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall), spel sex mot fem.

Fjärde perioden: 5–4 (3.27) Gerry Fitzgerald (Branden Troock, Mathew Maione).

Utvisningar, AIK: 2x2. BIF: 4x2.

Skott: 28–37 (11–6, 9–12, 5–13, 3–4).

Publik: 8 094