Amerikansk forward förstärker SDHL-laget

Publicerad: 2024-07-15
Brynäs IF kan idag presentera en ny spelare till klubbens SDHL-lag. Den 22-åriga amerikanska forwarden Kaitlyn O'Donohoe är klar för klubben. – En spännande spelare med ett bra skott och öga för spelet, som kommer komplettera vår forwardssida på ett bra sätt, säger sportchef Erika Grahm.

Kaitlyn O'Donohoe är född 2001 i Atlanta, USA. 22-åringen har tillbringat hela sin hockeykarriär i hemlandet där hon under de fem senaste säsongerna har huserat i collegeligan NCAA med spel i Colgate University.

Under sina fem år i NCAA producerade hon totalt 126 poäng (54+72) på 179 matcher.

Nu väntar en ny utmaning med spel i SDHL för amerikanskan då hon har skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs IF.

– Det känns väldigt spännande att få möjligheten att komma till Sverige och Brynäs. Det känns som ett bra steg för mig och jag har fått en väldigt bra bild av klubben. Vi har ett spännande lag på pappret och jag längtar till att få träffa mina nya lagkamrater och sätta igång arbetet, säger Kaitlyn O'Donohoe.

Kaitlyn O'Donohoe är forward med styrkor i offensiven och som dessutom är högerfattad. Det är någonting som sportchef Erika Grahm har sökt efter till forwardsuppsättningen.

– Att få hit en skicklig spelare av Kaitlyns kaliber känns riktigt bra och rätt för oss. Hon är en spännande spelare med ett bra skott och öga för spelet, som kommer att komplettera vår forwardssida på ett bra sätt. Vi tror och hoppas på att Kaitlyn kommer att kunna vara en spelare som bidrar med mycket offensiv till laget, säger sportchef Erika Grahm.

Kontraktet med Kaitlyn O'Donohoe är skrivet över säsongen 24/25 och hon kommer att ansluta till laget under den senare delen av augusti.

Varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF, Kaitlyn O'Donohoe!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör