En härlig söndag i Frölundaborg – seger med 5–2

Publicerad: 2023-11-05
SDHL-laget fick revansch mot Frölunda under söndagen och tog fjärde raka segern i SDHL. Jenniina Nylund visade stort spelhumör och var poängbäst med 2+2.

Frölunda hade visserligen den första heta målchansen men sen var det våran första period.

Vi hade flera målchanser, framför allt i powerplay där Anna Meixner som var tillbaka i spel höll sig framme framför mål.

Målen skulle komma senare. I slutet av den första perioden gjorde vi två mål inom loppet av en minut. Fanni Garát-Gasparics gjorde på egen hand 1–0 när hon åkte in i anfallzon och avslutade i skäret mycket välplacerat.

Samma Fanni Garát-Gasparics spelade sedan fram till Jenniina Nylund som placerade dit tvåan. Kedjan med Gasparics-Nylund-Neubauerová hade verkligen vaknat på rätt sida och låg bakom det mesta.

Den andra perioden inledde vi också med att göra två snabba mål och tog ett stadigt grepp om matchen. Jenniina Nylund gjorde 3–0 efter minuten spelad och Hanna Thuvik passade på att göra sitt tionde mål för säsongen kort efter.

Vi hade god kontroll på matchen och skapade flera lägen.

I den tredje perioden var det ett desperat Frölunda som gjorde allt för att komma närmare målmässigt. Klara Peslarova tvingades göra flera bra räddningar där den främsta var på friläge i den första minuten.

Frölunda hittade ett reduceringsmål efter sex minuter spelade och fick mer energi av det. De jagade en ytterligare reducering och hade bland annat ett stolpskott.

I periodens slutskede var det ett böljande spel men vi kontrollerade matchen på ett bra sätt.

Frölunda gjorde ett sista tappert försök och tog ut målvakten – istället blev det 5–1 i tom målbur av Noemi Neubauerová.

I matchens absoluta slutskede fick Frölunda in ett reduceringsmål till 2–5 som blev slutresultatet.

Segern innebar den fjärde raka segern för SDHL-laget och vi går in i landslagsuppehållet på en tredjeplats med 24 poäng på 13 matcher.

Nästa match i SDHL är onsdag 15/11 borta mot Linköping.

Frölunda-Brynäs 2–5 (0–2, 0–2, 2–1)

Första perioden: 0–1 (14.04) Fanni Garát-Gasparics. 0–2 (15.08) Jenniina Nylund (Fanni Garát-Gasparics, Sara Cajanova).

Andra perioden: 0–3 (1.04) Jenniina Nylund. 0–4 (2.51) Hanna Thuvik (Moa Wernblom).

Tredje perioden: 1–4 (5.42) Felicia Linder (Jennifer Carlsson, Ella Hellman). 1–5 (17.40) Noemi Neubauerová (Jenniina Nylund). 2–5 (19.58) Ebba Strandberg (Sarah Godbout-Coutou, Tuva Kandell).

Utvisningar, FHC: 4x2. BIF: 2x2.

Skott: 30–35 (10–15, 6–13, 14–7).