Matchhjälten från semifinal 1 Tyler Vesel: ”supportrarna är så viktiga”

Publicerad: 2024-04-02
Den store segerorganisatören i gårdagens första semifinal var Tyler Vesel med det avgörande målet och två målgivande passningar. Nu blickar han framåt mot morgondagens andra rond i semifinalserien mot Karlskoga.

Matchen under måndagskvällen var en fysisk och tät match med mycket känslor. Exakt som det ska vara i ett slutspel. En som har erfarenhet av slutspel i HockeyAllsvenskan är Tyler Vesel, som verkligen klev fram igår.

– Jag tycker det var en väldigt bra första match för oss. Trots att vi hamnade i ett 0–2-underläge i den första perioden så behöll vi tålamodet och höll oss till vår matchplan. Den här matchen har gett oss ett momentum till den andra matchen imorgon, säger Tyler Vesel efter tisdagens träning.

Tyler Vesel har under den senaste tiden kamperat ihop med Tyler Kelleher och Greg Scott. Den formationen bjöd på stundtals bländade spel under den första semifinalen där Tyler Vesel landade på tre poäng (1+2). Han har sedan tidigare en god relation till sin namne Tyler Kelleher, men han har även visat upp en god kemi på isen med Greg Scott.

– Jag tycker vår kedja spelade väldigt bra och vi skapade många målchanser. Vi har skapat en god kemi mellan oss och har lärt oss varandras spelsätt och rörelsemönster. Det skulle jag säga är den stora faktorn till att det har funkat bra på isen, säger Tyler Vesel.

Efter 2–2 i ordinarie tid väntade en nervkittlande förlängning. Men efter 15:11 i den första förlängningsperioden fixade Tyler Vesel segermålet och 1–0 i matcher efter ett mycket fint anfall, där han styrde in Greg Scotts framspelning.

– Känslan när pucken gick in i mål var en blandning av lättnad och glädje. Att även se alla leenden från mina medspelare och supportrar var något speciellt. Det är alltid en speciell känsla att kunna hjälpa sitt lag att vinna en hockeymatch, säger Tyler Vesel med ett brett leende.

Gårdagen är historia och laget har nu siktet inställt på semifinal 2:7 som även den spelas hemma i Monitor ERP Arena under onsdagskvällen. Tyler Vesel tycker det finns många delar i spelet att ta med sig in till morgondagen.

– Vi behöver fortsätta att spela med fart och vara starka på pucken för att få långa anfall på dom, det kommer göra att vi skapar målchanser. Men jag tycker även vi kan ta med oss det goda defensiva arbetet som vi la ner med att täcka skott och att hålla de på utsidan.

Och supportrarna, vad säger du om dom och deras betydelse?

– Supportrarna är så viktiga och jag vet att många lever med den här klubben och älskar Brynäs. Det ger oss extra motivation till att vinna och hjälpa klubben att komma tillbaka till den där den hör hemma, avslutar Tyler Vesel.

Köp dina biljetter till semifinal 2:7 här!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör