Ny trepoängare och tredje raka nollan för SDHL-laget

Publicerad: 2023-12-02
SDHL-laget är inne i en fin period just nu. Under fredagen inkasserades en ny seger och nolla i bortamatchen mot SDE.

Matchinledningen fanns dock mer att önska av och SDE var det bättre laget. Dagens målvakt Felicia Frank började förtroendeingivande och gjorde några fina räddningar.

SDE fick inte hål på oss och istället gjorde Julia Östlund matchens första mål när hon styrde in Sini Karjalainens skott från blålinjen. Målet var det enda i den första perioden.

Vi bjöd på bättre spel i den andra perioden och visade upp vår fina form från de två tidigare matcherna.

Efter två minuter droppade Stella Lindell pucken till Jenny Antonsson i offensiv zon som placerade in tvåan.

Sedan var det vår match helt och hållet. Maja Nylén Persson utökade till 3–0 i mitten av den andra perioden med ett välplacerat skott utifrån. Ett mål som gav oss en betryggande ledning inför den tredje perioden. I slutet av perioden åkte vi på en femminutersutvisning – som vi klarade av galant.

Ledningen var aldrig hotad under de sista 20 minutrarna. Stella Lindell krönte sin fina prestation med ett snyggt solomål till 4–0 vilket blev slutresultatet.

Tredje raka trepoängaren och tredje raka nollan är starka papper. Nu fortsätter vi redan på söndag när vi gästar AIK. Nedsläpp är 12:00.

Matchfakta

SDE–Brynäs IF 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (15.26) Julia Östlund (Sini Karjalainen, Hilda Ljungberg).

Andra perioden: 0–2 (2.00) Jenny Antonsson (Stella Lindell, Julia Östlund), 0–3 (9.58) Maja Nylén Persson (Sara Cajanova).

Tredje perioden: 0–4 (8.45) Stella Lindell (Felica Frank).

Skott: 33–31 (9–14,14–5, 10–12).

Utvisningar, SDE: 1×2 min. Brynäs: 1×5 , 1×2 min.