Brynäs har sorg - Mikael Wiklander död

Publicerad: 2024-08-02
Mikael Wiklander har gått bort, på tok för tidigt. Han hade just fyllt 53 år och det går bara inte att ta in att denne kraftkarl redan har lämnat oss.

Mikael Wiklander spelade för tolv olika klubbar, däribland tre i Gävle, under en karriär som varade i mer än 20 år. Han älskade verkligen sin ishockey och gav allt varje minut på isen.

Liksom en mer sentida backbjässe, Jörgen Sundqvist, fick Mikael sin hockeyfostran i Antjärn i Ångermanland. Han upptäcktes av Brynäs redan i junioråldern och värvades till Gävle 1990 då han ännu inte var 19 år gammal.

Efter ett par framgångsrika säsonger i S/G 83 och Team Gävle plockades han 1992/93 upp i Brynäs elitserielag och fick redan första säsongen vara med och vinna SM-guld efter en minnesvärd finalserie mot Luleå.

Säsongen därpå blev likartad. Mikael inledde i Team Gävle men avslutade i Brynäs och fick åter vara med i SM-slutspelet.

Därpå blev det ett år i Västerås innan han återvände till Gävle och var med sin tuffa spelstil och stenhårda skott högst delaktig i att Brynäs kvalade sig kvar i Elitserien.

Under sju säsonger spelade Micke därefter i olika klubbar i Tyskland, England och Danmark innan han återvände hem till Ångermanland och avslutade karriären i Team Härnösand.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör