Övertidsseger mot Östersund – Tyler Vesel matchhjälte

Publicerad: 2023-12-02
Efter mycket om och men samt ett stort spelövertag blev det seger mot Östersund inför 5736 åskådare i Monitor ERP Arena.

Vi rivstartade matchen och satte i högsta växeln direkt. En mycket bra start som också gav utdelning när Jack Kopacka prickade in sitt 13:e mål för säsongen efter sex minuter spelade.

Efter den goda starten så sänktes tempot och gästande Östersund jobbade sig in i matchen.

Med tre sekunder kvar av perioden kvitterade gästerna i powerplay. 1–1 efter den första perioden där vi vann med 15–6.

Vi fortsatte att spendera mycket tid i anfallszon i den andra perioden men de riktigt heta chanserna uteblev. Skotten sköts mot bortamålet men det var istället gästerna som tog ledningen i mitten av den andra perioden. Ett väldigt effektivt bortalag som också visade upp ett tätt försvarsspel.

Den tredje perioden var en enda lång jakt på kvittering. Vi sköt, sköt och sköt men pucken ville inte in. Perioden spenderads i anfallszon där gästerna sköt ett enda skott under perioden.

Östersund kämpade med näbbar och klor men med en minut kvar att spela kom kvitteringen när Anton Rödin tryckte in en retur. 2–2 i fulltid och matchen gick till förlängning.

Efter endast 12 sekunder spelade i förlängningen avgjorde Tyler Vesel på ett friläge.

Två nya poäng in på kontot och vi behåller serieledningen.

Nästa match för herrlaget är på onsdag 6/1 hemma mot Västerås. Köp dina biljetter här!

Brynäs–Östersund 3–2 efter förlängning (1–1, 0–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (6.17) Jack Kopacka (Tyler Vesel, Noel Nordh), 1–1 (19.57) Viktor Granholm (Josef Ingman, Daniel Öhrn), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (7.50) Henrik Marklund (Anton Öhman, Daniel Öhrn),

Tredje perioden: 2–2 (18.57) Anton Rödin (Johan Larsson, Simon Bertilsson), spel sex mot fem.

Förlängning: 3–2 (0.12) Tyler Vesel.

Utvisningar, BIF: 1x2 min. ÖIK: 4x2 min.

Skott: 39–9 (15–6, 13–2, 10–1, 1–0).

Publik: 5 736.