Filip Eriksson inför helgens roadtrip: ”Kul med matcher uppe i norr”

Publicerad: 2024-10-04
SDHL
SDHL-lagets huvudtränare delar med sig av sina tankar inför helgen.

– Kul med matcher uppe i norr! Skellefteå är ju nykomling så det ska bli kul att få möta ett nytt motstånd. Luleå är alltid en klassiker för oss,  det blir alltid bra matcher mot dom, säger huvudtränare Filip Eriksson.

Efter förra fredagens förlust borta mot MoDo har laget haft en full träningsvecka inför helgens matcher mot Skellefteå och Luleå. En vecka som Filip Eriksson är nöjd med.

– Den har varit bra. Vi tränade på lite hårdare tidigt på veckan och lade in lite tester både på is och i gymmet. Nu är vi uppvilade för att ta oss an den här helgen, säger han.

Inledningen av SDHL har gått lite upp och ner. Efter de fem inledande omgångarna har laget inkasserat sex poäng och är placerade på en sjundeplats i tabellen. Inför kvällens match mot Skellefteå har laget två raka förluster, en trend man såklart vill bryta ikväll i Skellefteå Kraft Arena.

– Resultatmässigt är vi inte helt nöjda så klart med tanke på var vi ligger. Vi har haft lite utmaningar med vissa områden i vårt spel som vi jobbat på nu med ett tag. Nu tycker jag att vi kom till rätta med det mot MoDo senast trots förlust där. Det är viktigt att vi har tålamod så kommer vinsterna också, säger Filip Eriksson och fortsätter:

– Vi behöver framförallt förbättra kvalitén på passningsspelet i våra urspel samt powerplay, vi har inte fått det att lossna där. Det kommer nog idag!

Idag står som sagt Skellefteå på schemat. Nykomlingen som har gjort det bra i början av serien med åtta inspelade poäng efter sex matcher. Med det ligger man femma i en ung tabell. Filip Eriksson har klart för sig vad det är för motstånd som väntar.

– Det är ett skridskostarkt lag som jobbar kopiöst hårt över hela banan. Det blir viktigt att vi är med bra hem i backchecking så de inte kan kontra på oss.

Vad blir viktigast i helgen?

– Två vinster!

Helgens SDHL-matcher spelas enligt följande:

Fredag 4/10 klockan 18:00, Skellefteå Kraft Arena | Skellefteå - Brynäs.

Söndag 6/10 klockan 12:00, Coop Norrbotten Arena | Luleå - Brynäs.

Båda matcherna ser du antingen på plats eller på TV4 Play!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör