Uddamålsförlust mot Luleå

Publicerad: 2023-10-22
Det blev inga poäng mot serieledande Luleå i dagens bortamatch. 3–2 blev det till hemmalaget efter en tät och jämn match.

Vi startade matchen på ett väldigt bra sätt och var mycket nära att ta ledningen direkt när Maja Nylén Persson med matchens första skott prickade ribbkrysset.

Matchinledningen var vår men Luleå skulle sedan arbeta sig in i matchen och tog över taktpinnen. Efter den halva perioden spelad öppnade det sig upp bakåt och Luleå tog ledningen på ett friläge. Luleå fortsatte att trycka på framåt och Klara Peslarová stod för flera svettiga räddningar.

Vi spelade upp oss i slutet av perioden och var mycket nära en kvittering när Noemi Neubauerová sköt i ribban.

Det blev inga fler mål i den första perioden och Luleå gick in i pausvila med en 1–0-ledning.

Den andra perioden var väldigt lik den första. En bra inledning av oss, Luleå tog över i mitten av perioden och gjorde ett till mål som betydde 2–0 på en spelvändning. Vi hade sedan flera möjligheter i slutet av perioden till en reducering men målen uteblev.

Vi fortsatte att jobba på i den tredje perioden och vi störde de obesegrade serieledarna ordentligt.

Jenniina Nylund hade flera chanser i matchen och var en av matchens mest tongivande spelare.

Med 5.41 kvar att spela av matchen var det just nämnda Jenniina Nylund som satte dit reduceringen till 2–1 efter en mycket bra spelvändning. Då var det kontakt på allvar.

Luleå replikerade tre minuter senare och gjorde 3–1.

Vi gav inte upp och stod för en mycket bra slutforcering. Filip Eriksson tog timeout, tog ut målvakten och fick sedan se Hanna Thuvik prickskjuta in 3–2 med 1.09 kvar av matchen.

Kvitteringsjakten fortsatte med minuten kvar att spela men tiden rann ifrån oss och Luleå vann matchen med 3–2.

En bra prestation av oss där vi hotade Luleå under hela matchen.

Nästa helg väntar två hemmamatcher för SDHL-laget:

AIK lördag 28/10 klockan 14:00.

SDE söndag 29/10 klockan 12:00.

Köp dina biljetter här!

Luleå–Brynäs 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)

Första perioden: 1–0 (8.36) Petra Nieminen (Dominika Laskova, Sara Lindqvist).

Andra perioden: 2–0 (10.58) Noora Tulus (Viivi Vainikka, Jenni Hiirikoski).

Tredje perioden: 2–1 (14.19) Jenniina Nylund (Fanni Garát Gasparics, Julia Östlund), 3–1 (17.19) Jenni Hiirikoski (Emma Nordin, Noora Tulus), 3–2 (18.51) Hanna Thuvik (Maja Nylén Persson, Jenniina Nylund), spel sex mot fem.

Skott: 31–19 (13–4, 10–6, 8–9).

Utvisningar, LHF: 1x2 min. BIF: 3x2 min.

Publik: 1 617.