Referat från välbesökt medlemsmöte

Publicerad: 2023-11-16
Under onsdagskvällen höll Brynäs IF sitt andra medlemsmöte för säsongen. Ett välbesökt sådant som lockade runt 130 medlemmar till arenan. Stämningen var god och mötet pågick över dryga timmen.

Håkan Svedman öppnade mötet och hälsade alla välkomna innan ordförande Conny Jonsson gav en lägesbild ur ett styrelseperspektiv. Ett fortsatt allvarligt men kontrollerat läge där styrelsen vågat prioriterat satsningar på ytterligare förstärkningar inom det sportsliga. Senast med god hjälp från fansens värvning. En glädjande del att kunna konstatera är den stora publiktillströmning som lagt grunden och även ett fortsatt starkt partnerstöd. Styrelsen fortsätter att förtydliga viktiga prioriteringar om att fortskrida identitetsarbetet samt öka interaktion och öppenheten med föreningens medlemmar.

Klubbdirektör Håkan Svedman och föreningens kommersiella chef Jakob Westerlund gav sedan en lägesbild från den ”stoppljus-struktur” som har implementerats till säsongen. Även den tangerade och förtäljde lite mer djupgående om arbetet med den ekonomiska tillväxten och en fullsatt arena. Arbetet med en levande hemmastå går åt rätt håll och var en positiv utvecklingskurva sedan senaste mötet. Även en kort resumé av arrangemanget TV-pucken gavs som stärkte varumärket Brynäs IF på nationell bred front. 

Klubbdirektör Håkan Svedman avslutade sedan med att fördjupa identitetsarbetet och förtäljde sedan om processen, som har inletts och just nu genomförs på styrelsenivå. Nästa steg är att fördjupa den ledning och sportsliga delen för att sedan byggas ihop med övrig kanslipersonal för att i ett senare stadie inkludera yttre kulturbärare för föreningen. I ytterligare steg kommer även medlemmar att bjudas in och tycka till. Ett Konstaterade, att genomföra arbetet över tid med handling och kraft - är något som kommer ta lång tid och kräver idoghet. Att få fram det skrivna ordet kommer att ske i fösta kvartalet på andra sidan det nya året. 

Den sista delen av mötet vigdes åt den sportsliga delen. Sportchef Johan Alcén rapporterade om läget efter uppehållet. De första matcherna som har innehållit ett fredligt offensivt spel med många mål men också en del tyngre stunder då spelet ur egen zon inte riktigt stämt. Trots det har laget släppt in näst minst mål. Boxplay-spelet har varit en vana att träna, vilket inte är optimalt vilket också lyftes som en viktig del att få bukt med. 

SDHL-laget har däremot inlett tyngre än tidigare år. En ny skepnad och ett lag i generationsskifte som dessutom kantats av skadebekymmer. Det finns många goda stunder i spelet och helgen nere på västkusten senast var verkligen en positiv sådan där man med sina toppar verkligen visar att man är med och utmanar. Något att konstatera är att SDHL-ligan ständigt tar kliv och känns jämnare än på länge. 

Juniorsidan har tagit ett stort kliv i rätt riktning den här säsongen där J20-laget ser ut att ha goda möjligheter att kvalificera sig för J20 Superelit. Något som man får backa några år tillbaka sedan det senaste skedde. J18 har en mycket spännande kull att bygga vidare med sedan U16 året och november har också innehållit flera landslagsuttagningar. 

Tommy Sjödin från Advisory board gästade och berättade om det mer strategiska arbetet som pågår med att utveckla den röda tråden i föreningen. Från Brynäsvallen till juniorsidan och upp i A-lagsleden på tjej och killsidan. Ett arbete som också pågår med hög intensitet och har tagit sin form i många möten. 

Till sist kom tränare Niklas Gällstedt och spred en ordentlig glädje över rummet. Han gav sin syn på säsongsinledningen och avslöjade den inledande laguppställningen. Även Niklas nämnde spelet utan puck som en viktig del och special teams. Det är viktigt att fortsätta vara stabila i längre stunder och inte tumma på vanor och beteenden.

Avslutningsvis - mötet blev en trevlig och välbesökt tillställning.

Nästa möte genomförs i januari och kommer då hållas digitalt. 

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör