Tilde Sundnäs Grillfors ansluter

Publicerad: 2024-05-15
Tilde Sundnäs Grillfors är klar för Brynäs IF. Den 15-åriga forwarden som senast kommer från Leksands IF har skrivit på ett treårskontrakt. – Vi har haft koll på Tilde under en längre tid och hon är en av landets största talanger som kommit långt i sin utveckling, säger sportchef Erika Grahm.

Tilde Sundnäs Grillfors född 2008, har HV71 som moderklubb men har tillbringat de senaste åren i Dalarna med spel i Mora IK och nu senast kombinerat med Leksands IF i SDHL.

Där gjorde hon sex poäng (3+3) på 24 matcher (grundserie- och slutspelsmatcher inräknat).

Nu tar hon steget från Dalarna till Gästrikland och Gävle för spel i Brynäs IF och hockeygymnasiet under de tre kommande åren.

– Att få komma till Brynäs känns väldigt spännande. Jag har fått en bra bild av klubben i mina samtal med Erika och det känns som en väldigt bra miljö för mig och min fortsatta utveckling. Jag är väldigt taggad på det som komma skall, säger Tilde Sundnäs Grillfors.

15-åringen ses som ett väldigt stort framtidslöfte och har representerat Dalarna i TV-pucken tre gånger. Tre turneringar som har slutat med silver, brons och ett guld under den gångna säsongen. 

I samtliga turneringar har hon varit en poängstark spelare med totalt 55 poäng (35+20) på 24 matcher.

Hon var även en framträdande spelare i det svenska lag som vann Ungdoms-OS under säsongen.

En som har haft koll på Tilde Sundnäs Grillfors framfart är sportchef Erika Grahm.

– Vi har haft koll på Tilde under en längre tid och hon är en av landets största talanger som kommit långt i sin utveckling. Vi tycker de ska bli otroligt roligt att få börja jobba med Tilde och hjälpa henne att ta nästa steg i sin karriär. Hon är redan nu en spelare som har många styrkor men det som märker ut sig är hennes skridskoåkning och framför allt hennes skott.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 26/27.

Varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF, Tilde Sundnäs Grillfors!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör