Ledarstaben komplett – Anders "Masken" Carlsson och Ove Molin fortsätter

Publicerad: 2024-05-24
Brynäs IF kan idag fastställa kommande säsongs ledarstab. Den gångna säsongens assisterande tränare Anders ”Masken” Carlsson och Ove Molin har båda kommit överens om en fortsättning i Brynäs IF. – Tränarstaben gjorde ett bra arbete under den gångna säsongen där man verkligen lyckades få alla att dra åt samma håll, säger sportchef Johan Alcén.

Sedan tidigare har huvudtränare Niklas Gällstedt och analytiker/målvaktstränare Anthon Hansson gällande avtal över kommande säsong. 

Nu är de två sista pusselbitarna till ledarstaben klara. Anders ”Masken” Carlsson och Ove Molin som tillträdde som assisterande tränare inför den gångna säsongen fortsätter nu i samma roll under kommande säsong i SHL.

– Tränarstaben gjorde verkligen ett bra arbete under den gångna säsongen där man verkligen lyckades få alla att dra åt samma håll. De båda tillsammans med Niklas och Anthon skapade en bra atmosfär där vi tävlar hela tiden men samtidigt har roligt och gör varandra bättre. Detta är något vi vill bygga vidare på, säger sportchef Johan Alcén.

Anders ”Masken” Carlsson blev assisterande tränare på permanent basis inför den gångna säsongen efter att ha varit en tillfällig lösning under kvalspelet mot Malmö 22/23.

Han har en mycket bra spelarkarriär att se tillbaka på som han sedan har anammat i sina roller som general manager för Rögle och Leksand och scout för Colorado Avalanche och nu som assisterande tränare i Brynäs IF. Han besitter en stor erfarenhet och öga för detaljer i spelet som han visade upp under säsongen.

– Det är skönt att det äntligen är klart och att vi kan fortsätta vår resa vi startade förra året. Vi har en härlig grupp spelare och ledare. Tillsammans ska vi bygga ett starkt och stabilt Brynäs som ska kunna tävla mot de bästa, säger Anders ”Masken” Carlsson.

Ove Molin är även han ett känt ansikte för många Brynäsare då han har spelat mest antal matcher i klubbens historia och vunnit två SM-guld. Han har efter spelarkarriären arbetat i klubben i olika roller, de senaste säsongerna som spelarutvecklare.

Inför kvalet mot Malmö blev han tillfällig huvudtränare och sedan assisterande tränare under den gångna säsongen. Den rollen kombinerade han med sitt spelarutvecklaruppdrag i föreningen. Liknande roller är tanken att han nu ska fortsätta i under kommande säsong.

– Härligt att få fortsätta arbetet med den här gruppen, men även att fortsatt kunna kombinera det med min roll som spelarutvecklare känns riktigt bra. Nu ska vi bygga vidare på den känslan som uppstod under förra säsongen, säger Ove Molin.

Avtalen med de båda assisterande tränarna sträcker sig över säsongen 24/25.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör