Förlust efter straffar mot Västerås

Publicerad: 2023-12-06
Trots en 3–1-ledning i mitten av den tredje perioden lyckades herrlaget inte att besegra gästande Västerås. Bortalaget reducerade, kvitterade med 53 sekunder kvar och knep extrapoängen i straffläggningen.

Vi började matchen mycket bra och dominerade hela den första perioden. Redan efter 1:24 kom matchens första mål när Jordie Benn gjorde sitt första mål i Brynäströjan. En riktig drömstart på matchen och det skulle komma mer!

Fem minuter senare utökade Miks Indrasis till 2–0 efter ett snyggt komponerat anfall.

Chanserna fortsatte och Jack Kopacka var som vanligt farlig när han fick pucken och hade flera möjligheter till 3–0.

Trots ett flertal långa anfall, målchanser och bra spel fick vi inte in några fler mål i den första perioden. 2–0 var ställningen efter de första 20 minuterna. Något som var i underkant.

Det fina spelet avtog i den andra perioden och gästerna kom mer och mer in i matchen. Med fem minuter kvar att spela av perioden kom ett reduceringsmål för Västerås efter ett misstag i vår zon.

Responsen på det målet var god och vi lyfte oss direkt. I periodens sista minut kom 3–1 från Linus Ölunds klubba efter ett långt anfall där Simon Bertilsson i sekvensen innan var nära att hitta nätet. Ett mål som gav oss en tvåmålsledning inför den sista perioden.

Det hade inte varit någon utvisning i matchen inför den sista perioden. I inledningen av den tredje perioden blev det tre utvisningar, två för oss och en för Västerås.

På Västerås andra numerära överläge kom reduceringsmålet till 3–2 som gav gästerna rejäl kontakt i matchen.

Kvitteringsjakten var sedan i gång och i slutet av matchen togs målvakten ut – något som gav resultat. Med 53 sekunder kvar kunde vi inte stå emot och kvitteringspucken forcerades in.

Den efterföljande förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar. Där visade Västerås mest kyla och fick med sig extrapoängen hem till Västerås.

En sur förlust men vi tar nya tag på fredag när vi spelar borta mot Karlskoga. Nedsläpp är klockan 19:00 i Nobelhallen.

Nästa hemmamatch spelas fredag 15/12 klockan 19:00 när Almtuna gästar oss.

Köp dina biljetter här!

Brynäs–Västerås 3–4 e förl och str (2–0, 1–1, 0–2, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (1.24) Jordie Benn (Johan Larsson), 2–0 (6.51) Miks Indrasis (Chad Billins, Johan Larsson).

Andra perioden: 2–1 (14.23) Hugo Lejon, 3–1 (19.28) Linus Ölund (Simon Bertilsson, Oliver Tärnström).

Tredje perioden: 3–2 (11.17) Jared Dmytriw (Shane Gersich, Erik Flood), spel fem mot fyra, 3–3 (19.07) Nick Hutchinson (Isak Skedung, Shane Gersich), spel sex mot fem.

Avgörande straff: 3–4 Jared Dmytriw

Utvisningar, BIF: 3x2. VIK: 1x2.

Skott: 36–35 (16–9, 9–7, 9–15, 1–3, 1–1)

Publik: 5 063.