Förlust efter förlängning i semifinal 3:7

Publicerad: 2024-04-05
Det blev en tung förlust efter en starkt slutforcering i kvällens semifinalmatch borta i Nobelhallen. I en stökig match som kantades av utvisningar drog hemmalaget Karlskoga det längsta strået efter förlängningsspel.

Den första perioden inledde Karlskoga starkt och laget skapade chanser redan från start.

Hemmalaget bjöd på fysiskt spel och var bara en ramträff ifrån att ta ledningen i matchen.

Det blev en hel drös med utvisningar i den första perioden, där båda lagen visade upp ett starkt boxplayspel.

Chanser för ett ledningsmål saknades inte men lagen fick alltjämt gå till periodvila med ställningen 0–0.

Den andra perioden bjöd på ett böljande spel där lagen bytte chanser med varandra. Båda lagens målvakter visade upp ett starkt spel vilket gjorde det svårt att spräcka målnollan.

Karlskoga låg på oss bra och skapade några farliga längre anfall men utan resultat.

Lagen fick även ett varsitt powerplay i perioden men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort att göra mål i dessa.

Den tredje perioden var det vi som öppnade starkast och fick efter drygt två minuter spelat åter chansen i spel fem-mot-fyra.

Där höll Jack Kopacka sig framme efter en tilltrasslad situation framför hemmalagets mål och sköt in matchens första mål, 0–1!

Vi fick bra energi efter ledningsmålet och kort därefter kunde vi även göra 0–2, dessvärre dömdes målet bort efter videogranskning.

Karlskoga krigade på och efter 05:49 fick man också utdelning, 1–1.

Efter kvitteringen fick vi kämpa i en rejäl uppförsbacke efter att vi dragit på oss fyra utvisningar kort efter varandra.

Det såg länge ut som att vi skulle kunna städa av alla utvisningsminuter men det blev till slut för mycket.

12:03 fick Karlskoga till slut hål på vårt boxplay och man hade nu vänt på matchen, 2–1.

Vi plockade ut målvakten i jakten på en kvittering, något som skulle ge resultat. Efter 18:40 spelat av den tredje perioden klev Johannes Kinnvall fram och stänkte upp kvitteringspucken.

Matchen gick till förlängning där hemmalaget tyvärr drog det längsta strået, efter 02:40 sköt man in matchavgörande 3–2 i spel sex-mot-fem.

Det står nu 2–1 i matcher till oss och semifinal 4:7 spelas nu på söndag klockan 18.30, även den borta i Nobelhallen.

En gång Brynäs - Alltid Brynäs

BIK Karlskoga–Brynäs 3–2 e förl (0–0, 0–0, 2–2, 1–0)

Tredje perioden:  0–1 (2.32) Jack Kopacka (Tyler Vesel, Tyler Kelleher), spel fem mot fyra, 1–1 (5.49) Albert Lyckåsen (Filip Svenningsson, Wilhelm Westlund), 2–1 (12.03) Hampus Plato (Henrik Larsson, Kalle Jellvert), spel fem mot tre, 2–2 (18.40) Johannes Kinnvall (Miks Indrasis, Simon Bertilsson), spel sex mot fem.

Fjärde perioden: 3–2 (2.40) Albin Eriksson (Stefan Milosevic, Jesper Norbäck), spel sex mot fem (avvaktande utv).

Utvisningar: BIK: 7x2. Brynäs: 10x2.

Skott: 26–28 (10–7, 14–10, 6–11, ).

Publik:  5 000.