Förlust på straffar mot Frölunda

Publicerad: 2023-10-08
Trots ett stort spelövertag och 40 skjutna skott blev det förlust med 0–1 mot Frölunda efter straffar i det tidiga toppmötet.

I matchen var målvakterna i stort fokus. Vår målvakt för dagen Klara Peslarová och Stephanie Neatby i bortamålet storspelade båda två och såg till att det blev en mållös tillställning.

Matchinledningen var jämn, det var tajt och bra tempo ute på isen. Vi skulle sedan ta över matchen och målchanserna började skapas. 16-åriga Barbora Prošková kom loss och blev rejält upphakad och straff tilldömdes. En straff som hon tog hand om själv men inte lyckades förvalta. Stephanie Neatby stod i vägen den gången, som hon skulle göra flera gånger under matchen.

Målchanserna och spelövertaget ökades på i den andra perioden. Vi hade långa anfall och de kvalificerade målchanserna kom titt som tätt. Frölunda stack upp i några kontringar som Klara Peslarová hanterade på bästa sätt.

Jakten på ett ledningsmål fortsatte i den tredje perioden. Men pucken ville inte in idag och Stephanie Neatby stod för en otrolig match för gästerna. Matchen blev mållös efter ordinarie tid.

Mål blev det inte heller i förlängningen och matchen fick avgöras på straffar. Det såg länge ut att även bli mållöst i straffläggningen, de båda målvakterna gick inte att överlista. Det tog fem straffomgångar innan Frölunda avgjorde och knep extrapoängen.

En mycket tung förlust där vi dominerade stora delar av matchen. Effektiviteten var tyvärr inte där idag. Vi tar nya tag framåt!

Nästa match för SDHL-laget är på söndag 15/10 klockan 12:00 när vi tar emot Leksands IF i ett GävleDala-derby.

Köp dina biljetter till matchen här!

Matchfakta

Brynäs-Frölunda 0–1 efter straffar (0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1).

Avgörande straff: Michelle Karvinen.

Utvisningsminuter: 2–2.

Skott: 40–23 (8–2, 16–11, 11–5, 5–4, 0–1).

Publik: 307.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör