Sur uddamålsförlust mot Leksand

Publicerad: 2023-10-15
Trots ett massivt spelövertag blev det förlust i dagens GävleDala-derby mot Leksand. 2–3 blev slutresultatet.

Det var en liknande matchbild som förra helgens match mot Frölunda. Vi ägde det mesta av spelet och skapade mängder med målchanser, samtidigt som bortalaget var vassa i kontringsspelet och hade en storspelande målvakt.

På just en kontring gjorde gästerna 0–1 med 6.23 kvar att spela av den första perioden. Vi replikerade snabbt när Noemi Neubauerová fullföljde sin egen retur och tryckte in 1–1. En bra period av oss där vi vann skotten med 8–3.

Skotten mot motståndarmålet fortsatte i den andra perioden. 12–5 blev skotten i vår favör men målen uteblev. I stället stack Leksand upp och pricksköt in 1–2 och vi hade ett underläge inför den tredje perioden.

Leksand var som sagt bra i kontringsspelet och kontrade in 1–3 tidigt in i den tredje perioden. Ett tufft läge för oss att hamna i. Reducerings- och kvitteringsjakten tog vid och vi hade ett enormt tryck mot Leksands mål. Efter ett par riktigt heta målchanser fick vi äntligen utdelning. Hanna Thuvik gjorde med sitt femte mål för säsongen 2–3 och hoppet tändes.

Det blev sedan en intensiv jakt på ett kvitteringsmål men vi lyckades inte få hål på Leksand och förlusten var ett faktum.

Härnäst för SDHL-laget väntar en turné till Norrland för matcher mot MoDo och Luleå.

Brynäs–Leksand 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (13.27) Shay Maloney, 1–1 (16.34) Noemi Neubauerová (Hanna Thuvik, Jenniina Nylund).

Andra perioden: 1–2 (12.55) Ida Press (Lore Baudrit, Emilie Kruse Johansen).

Tredje perioden: 1–3 (2.56) Agata Sarnovska (Taylor Leech), 2–3 (14.17) Hanna Thuvik (Sara Cajanova).

Utvisningar, BIF: 1×2 min. LIF: 4×2 min.

Skott: 27–14 (8–3, 12–5, 7–6).