Andra raka 3–0-segern mot Leksand

Publicerad: 2023-09-08
Det blev en ny vinst mot Leksands IF när vi under fredagskvällen vann med samma siffror som sist. 3–0 blev slutresultatet efter en mycket bra insats där Klara Peslarova gjorde comeback i målet i den första perioden.

I slutet av oktober drog Klara Peslarova på sig en otäck knäskada i seriematchen mot Luleå som gjorde att hon missade den resterande delen av säsongen. Ikväll när vi mötte Leksand i Lugnets Ishall i Falun gjorde hon comeback när hon vaktade målet under den första perioden.

Vi började matchen lite skakigt under de första bytena där Klara Peslarova ställdes på prov direkt. Vi skulle sedan komma in i matchen på allvar och dominerade perioden totalt där skottstatistiken landade på hela 19–5 till vår favör. Trots det stora spelövertaget så fick vi inte in något ledningsmål i den första perioden.

Ledningsmålet skulle istället komma direkt i den andra perioden när Moa Wernblom assisterade Jenny Antonsson till 1–0. En riktigt bra start på den andra perioden. Leksand stack upp med ett par kontringar som inhoppande Amanda Johansson avvärjde på ett bra sätt.

2–0 kom efter 6.28 in i den tredje perioden av Josefine Jakobsen. Den tredje perioden spelade vi av väldigt bra och vi skulle få betalt för alla målchanser vi skapade under matchen. 3–0 var inte ologiskt i slutet av matchen när Moa Wernblom fastställde slutresultatet till 3–0. 

En bra match av oss och anda raka nollan!

– Det är helt klart vår bästa match på försäsongen men vi behöver utnyttja våra målchanser mycket bättre i framtiden, säger huvudtränare Filip Eriksson.

SDHL-laget spelar sin sista träningsmatch lördag 16/9 klockan 16:00 när vi tar emot MoDo hemma i Monitor ERP Arena.

Matchfakta

Leksand–Brynäs 0–3 (0–0, 0–1, 0–2).

Andra perioden: 0–1 (00.28) Jenny Antonsson (Moa Wernblom).

Tredje perioden: 0–2 (6.28) Josefine Jakobsen (Anna Meixner). 0–3 (16.11) Moa Wernblom (Jenny Antonsson, Annie Silén).

Skott: 14–39.

Utvisningsminuter: 6-4.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör