Miks Indrasis form fortsätter – två mål i segern mot Nybro

Publicerad: 2024-01-21
Herrlaget följde upp segern i toppmötet mot Södertälje i fredags med att vinna söndagens retromatch mot Nybro. 4–1 blev slutresultatet inför 6358 personer.

Det bjöds på inget bländade spel och prestationen fanns det mer att önska av, vilket huvudtränare Niklas Gällstedt själv fastställde på presskonferensen efter matchen.

Men likaväl trillade tre nya poäng in på kontot.

Den första perioden hade vi ett spelövertag i och gjorde 1–0 genom Miks Indrasis efter 10.27, ett mål som fick videogranskas – men pucken var klart över mållinjen.

I inledningen av den andra perioden fixade Greg Scott på egen hand 2–0 efter en vunnen tekning av Jacob Blomqvist i defensiv zon. En härlig prestation!

Nybro hade sedan taktpinnen resten av perioden, men de skapade inga riktigt bra målchanser. En period där det fanns mer att önska i Brynäsväg.

I den tredje perioden trycke Nybro på för en reducering och fick två chanser i powerplay – men vi visade upp ett bra boxplay idag. Damian Clara var väldigt bra i målet och det han inte räddade, fick han hjälp av stolparna med.

Men Damian Claras nolla skulle spräckas med tre minuter kvar när Nybro fick ett friäge och reduceringen var ett faktum.

Då hade Nybro kontakt och det var lite nervöst på läktaren.

Men nerven skulle snabbt försvinna när Miks Indrasis gjorde 3–1 43 sekunder senare, väldigt snyggt framspelad av Anton Rödin.

När sedan Nybro hade tagit ut målvakten kom också 4–1 av Jack Kopacka.

I och med segern leder vi HockeyAllsvenskan med tolv poäng.

Nästa match spelas på fredag mot Djurgården på Hovet.

Nästa hemmamatch spelas på söndag mot Björklöven. Köp dina biljetter här!

Brynäs–Nybro 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (10.27) Miks Indrasis (Johan Larsson, Karlis Cukste)

Andra perioden: 2–0 (3.13) Greg Scott (Jacob Blomqvist).

Tredje perioden: 2–1 (16.59) Filip Eriksson (Jesper Mångs, Alexander Molldén), 3–1 (17.42) Miks Indrasis (Anton Rödin), 4–1 (18.13) Jack Kopacka, i tom bur spel fem mot sex.

Utv, BIF: 2×2 min. Nybro: inga.

Skott: 23–28 (9–5, 6–12, 8–11).

Domare: Stefan Johansson, Carl Von Sivers.

Publik: 6 358.