Stabil seger mot AIK

Publicerad: 2023-09-29
SDHL-laget skulle studsa tillbaka efter onsdagens förlustmatch mot Djurgården när vi på fredagskvällen besegrade AIK med stabila 4–1.

Det var ett helt annat Brynäslag än det vi fick se i onsdags. Matchinledningen var väldigt bra och vi tog tag i matchen från första nedsläpp. Det märktes att det var ett revanschsuget lag som var beslutsamma om att poängen skulle med på bussen hem till Gävle.

Lagkapten Maja Nylén Persson visade vägen när hon pangade in 1–0 från blålinjen i powerplay efter 4.28. Trycket framåt fortsatte och Julia Östlund utökade till 2–0 några minuter senare. Målet betydde inte bara 2–0 på tavlan, det var även Julia Östlunds första mål i Brynäs. Perioden dominerades av oss och vi hade mycket tid i anfallszon.

I den andra perioden kom en respons från AIK, de lyfte upp sitt spel och spelet jämnade ut sig. Men i periodens slutdel kom två mål från oss som skulle bli matchavgörande. Jenniina Nylund gjorde först 3–0 innan Sini Karjalainen med sitt första mål i Brynäs utökade till 4–0 och vi hade en betryggande ledning inför den sista perioden.

AIK fick in en tidig reducering i början av den tredje perioden men vi skulle sedan kontrollera den tredje perioden på ett bra sätt och de tre poängen var i hamn. En mycket stabil insats från oss och skönt att direkt studsa tillbaka upp på vinnarspåret.

SDHL-laget har tajt med matcher nu och nästa match spelas redan på söndag 1/10 när vi gästar nästa Stockholmslag i SDE. Nedsläpp är klockan 16:30 och är du inte på plats ser du matchen i vanlig ordning på TV4 Play.

AIK-Brynäs 1–4 (0–2, 0–2, 1–0).

Första perioden: 0–1 (4.38) Maja Nylén Persson (Jenniina Nylund) spel fem mot fyra, 0–2 (7.58) Julia Östlund (Jenny Antonsson, Annie Silén).

Andra perioden: 0–3 (15.03) Jenniina Nylund (Sara Cajanova, Mina Waxin), 0–4 (17.20) Sini Karjalainen (Maja Nylén Persson, Hanna Thuvik.

Tredje perioden: 1–4 (2.19) Felicia Levin.

Skott: 25-32 (4-10, 11-11, 10-11).

Utvisningsminuter: 6-10.