Valberedningens analys och förslag inför årsmötet

Publicerad: 2024-07-23
Fyra veckor före årsmötet ska valberedningen enligt stadgarna presentera analys, förslag och presentation på styrelsemedlemmar och revisorer. Dessa finns nu nedan tillgänglig för medlemmarna.

Valberedningens förslag 

Valberedningen föreslår som val av ordförande för årsmötet, Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet, samt som val av sekreterare för årsmötet, Per Johansson, Brynäs IF. 

Som ordförande för en tid av ett år föreslår valberedningen omval av Conny Jonsson.

Som ledamöter för en tid av två år föreslår valberedningen omval av Ingrid Larsby Arvered, Lilly Englund och Markus Aujalay. Sedan tidigare har Johan Lindström, Patrik Sjölund och Jonny Stridh ett år kvar på sitt förordnande som ledamot i Brynäs IF styrelse.

Valberedningen föreslår, för en tid av ett år, omval av revisorerna Wictoria Ingvarsson och Jonas Åkerlund, och som revisorssuppleant föreslås Eric Johansson. 

Valberedningens övergripande analys

Vid årsmötet 2023 så uttryckte medlemmarna en förväntan på en riktningsförändring inom föreningen, inte minst sportsligt, då vi stod inför en säsong i hockeyallsvenskan för vårt herrlag. Den nya vardagen innebar en tuff utmaning för vår organisation, ekonomi, våra partners och medlemmar. 

Trots det svåra läget för föreningen så kan vi nu i efterhand, när vi återtagit vår plats i SHL för herrlaget, konstatera att säsongen även medfört en kraftsamling inom föreningen och ett nytänkande där vi vänt på alla stenar för att hitta de rätta arbetssätten. 

Vi kan nu konstatera att vi varit framgångsrika inom många områden och att riktningen pekar åt rätt håll, därför måste vi fortsätta att utveckla föreningen och värna om långsiktighet och kontinuitet för att fortsätta på den inslagna vägen.

Det är med detta som grund som vi i valberedningen föreslår omval av samtliga ledamöter till styrelsen samt revisorer.         

Valberedningens analys

Det övergripande och viktigaste uppdraget för Brynäs IF:s styrelse är att säkerställa att, den av årsmötet beslutade verksamhetsplanen, genomförs med förväntade resultat. Arbetet med verksamhetsplanen har sjösatts och följs upp regelbundet på våra medlemsmöten. Det trafikljussystem som utvecklats i uppföljningsarbetet är bra och ett stort steg i att skapa transparens mot medlemmarna mellan våra årsmöten. Ett pågående arbete med att bryta ned verksamhetsplanen i delmål och aktiviteter, särskilt inom de sportsliga och kommersiella delarna av föreningen, blir viktigt för att öka tempot och påskynda det förändringsarbete som krävs för att föreningen ska utvecklas. 

I vår strävan att värna om en stark medlemsdemokrati genom förbättrad dialog och involvering av medlemmar så har det genomförts kontinuerliga medlemsmöten. Dessa är mycket uppskattade men där medlemmar efterfrågar mer dialog och mindre information. 

Arbetet med omvärldsbevakning utvecklas löpande. Både ordförande och klubbdirektör deltar i ägarmöten inom SHL och SDHL där erfarenheter delas mellan föreningar. Sportsligt så har även vårt advisoryboard (sportråd) samt sportchefernas nätverk bidragit till ökad kunskap och medvetenhet om branschen. Här kan vi även lägga till styrelsemedlemmarnas olika kompetensområden som bidrar till att vi är uppdaterade i omvärldsläget.

Arbetet med att bryta ned vår långsiktiga vision till delmål och strategiska aktiviteter har påbörjats och ligger i kommande verksamhetsplan för intensifiering. Något som också är ett beslutat och fastlagt mål där uppföljning kommer att ske löpande. Vi anser att en rimlig ambition är att Brynäs på herrsidan på sikt blir ett stabilt topp-6 lag samt fortsätter att leda utvecklingen av svensk damishockey. 

I det identitetsarbete som påbörjats under verksamhetsåret har valberedningen bidragit och kommit med vår input. Detta arbete är oerhört viktigt och en framgångsfaktor. Vi anser att dessa goda vanor och att få till en exceptionell vinnarmentalitet börjar med det högsta ledarskapet i föreningen, dvs styrelsen. Därför kommer vi fortsatt att följa detta arbete på nära håll.

Ser vi på verksamheten i sin helhet så kan vi se att mycket positivt händer i föreningen just nu trots begränsade resurser och slimmad organisation. Vi ser sportliga toppresultat för herr- och damlag samt för samtliga juniorlag. Dessutom har vi en enorm uppslutning från publik och supportergrupper samt en ökning av antalet partners och medlemmar.    

Som Brynäsare har vi mycket att vara stolta över och vi ser fram emot en ny spännande säsong 2024/2025.

Valberedningens metodik och arbetssätt

Den metodik som valberedningen tillämpar i uppdraget om att följa och utvärdera styrelsens arbete såväl som styrelsesammansättningen, är baserad på våra individuella observationer, reflektion och aktiv diskussion.

– Vi har deltagit på ett antal styrelsemöten och läst samtliga protokoll

– Vi har deltagit på medlemsmöten och förmedlat våra förväntningar på styrelsen

– Vi har intervjuat samtliga styrelseledamöter

– Vi har haft kontinuerlig kontakt med styrelsens ordförande

– Vi har samlat på oss reflektioner och åsikter från medlemmar

– Vi har haft insyn i identitetsarbetet

– Vi har haft löpande avstämningar i valberedningen

För kontakt med valberedningen e-mail: [email protected]

Kommande gäller följande

Med en vecka kvar till mötet kommer följande handlingar finnas tillgängliga för medlemmarna via föreningens digitala kanaler:  

– Verksamhets- och förvaltningsberättelse, revisorernas berättelser  

– Verksamhetsplan med budget, styrelsens förslag samt inkomna motioner med styrelsens yttranden över dem

Ovan handlingar kommer då finnas att läsa på föreningens hemsida.  

Klicka här för att ta del av den senaste kallelsen till årsmötet som sker den 21/8.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör