Seger i Moderklubbsmatchen inför fullsatta läktare

Publicerad: 2024-02-10
Matchveckan avslutades med en 4–2-seger hemma mot Almtuna.

Niklas Gällstedt kryddade till Moderklubbsmatchen med att formera en helt lokal förstafemma med Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Linus Ölund, Oskar Kvist och Jacob Blomqvist. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag när Jacob Blomqvist fixade matchens första mål efter endast 14 sekunder.

Det var en väldigt bra inledning av oss men som en blixt från klar himmel kvitterade gästerna med sitt första skott efter sex minuter spelade.

Kasper Larsen visade sedan prov på sitt fina slagskott när han pangade in 2–1 efter 12:32. Kasper Larsen var tillbaka i laget och var bra under hela matchen.

Det kunde ha blivit fler mål i den första perioden där skotten landade på 12–2 till oss.

Den andra perioden dominerade vi från början till slut då vi segmenterade oss i Almtunas zon.

Efter halva matchen spelad hade Almtuna skjutit endast två skott på mål.

Men direkt efter periodens powerbreak kom ett kvitteringsmål från gästernas på deras tredje skott för matchen. En väldigt bra effektivitet från gästerna.

Trycket mot Almtunas mål fortsatte även i den trejde perioden, men till skillnad från den andra perioden så fick vi nu utdelning.

Efter 6:55 ordnade Simon Robertsson 3–2-målet när han fick en touch på pucken framför målet.

Vi jagade sedan ett avgörande 4–2-mål och det kom efter 12:34 av Linus Ölund via en Almtunaskridsko.

Almtuna var sedan inte nära ett reduceringsmål och segern var säkrad.

Skönt att studsa tillbaka och avsluta veckan med tre poäng efter den tunga fredagskvällen i Mora.

Nästa match spelas på onsdag 14/2 mot Södertälje i ett toppmöte. Köp dina biljetter här!

Brynäs-Almtuna 4-2 (2–1, 0–1, 2–0)

Första perioden: 1-0 (0,15) Jacob Blomqvist (Linus Ölund, Oskar Kvist), 1-1 (5,51) Ludvig Georgsson (Alexander Ljungkrantz, Elliot Ekmark), 2-1 (12.32) Kasper Larsen (Oliver Tärnström, Jack Kopacka)

Andra perioden: 2-2 (12,49) Elliot Ekmark (Oliver Kandergård, Ludvig Georgsson)

Tredje perioden: 3-2 (6-55) Simon Robertsson, 4-2 (12,34) Linus Ölund (Jordie Benn)

Utvisningar, BIF: 1z2 min AIS: 3×2 min

Skott: 34–10 (12–2, 11-4, 11-6)