Lägesrapport från Brynäs IF om arbetet med en fullsatt hemmastå och arenaupplevelsen - öppet digitalt informationsmöte med anledning av förändringar i Brynäs Support Gävle

Publicerad: 2023-07-26
Ett av Brynäs IF:s prioriterade mål för säsongen 23-24 i verksamhetsplanen är att arbeta för en fullsatt arena. Föregående säsong var föreningens hittills bästa säsong när det handlar om att flöda människor till Monitor ERP Arena. Publiksnittet blev föreningens högsta i både SHL och SDHL.

Under ramen för arbetsområdet fullsatt ryms också arbetet med arenaupplevelsen. En central del i arbetet är arbetet med våra supporterklubbar som spelar en viktig, kanske den absolut viktigaste rollen, i det arbetet. Brynäs IF vill att arenan ska vara en plats för möten och människor, regionens bästa mötesplats som präglas av en riktig Brynäsanda med bra drag från läktarna. Man brukar ofta prata om den sjätte spelaren och där är också vår ståplats ”hemmastå” är både hjärtat och pulsen. 

Föreningens egen uppfattning är att arbetet med att fylla hemmastå har varit utmanande under flera år tillbaka. Det har också varit en blandad nivå i uppslutningsarbetet och vår officiella supporterklubb i Gävle, Brynäs Support Gävle har också flaggat om utmaningar med medlemsantal och engagemang. Trots ett oerhört tungt och gediget arbete från individer har det varit svårt att få till den här kraftsamlingen runt Gävles officiella supporterklubb likt vad vi såg under mitten av 10-talet med stora toppar från SM-slutspelen 2012 och 2017.

I höstas fördjupades dialogen med samtliga supporterklubbar och mer än månatliga möten har genomförts, med alla tre supporterklubbar. Brynäs Support Gävle (BSG), Brynäs Supporterklubben Brynäs Stockholm och Brynäs Supporterklubb Väst (BSKV). Möten som har haft en väldigt positiv anda med ökat framåtlut för varje möte. 

För att nå dit vi alla vill så behövde vi först och främst lära känna varandra än mer. Öka förståelsen för varför det ser ut som det gör och vara oerhört bestämda tillsammans. För att formera arbetet framåt valde föreningen i höstas att rekrytera en Digital SLO. En SLO som i huvudsak fick i uppdrag att öka interaktiviteten på kontakter och initiera möten bland Brynäsare. Dels kartlägga nuläget djupare, dels att vara en länk och kontakt i frågor mellan föreningen och supporterklubbarna. Föreningens uppfattning är att arbetet föll mycket väl ut. Henrik Ericsson blev en katalysator i många forum och med betoning på digital närvaro så ökade intresset successivt under våren för att debattera Brynäs IF. En kraft fanns och finns som vi behöver ta vara på och Henrik är en nyckelspelare, inte minst i de digitala kanalerna. 

Två prioriterade områden att arbeta med blev att formalisera ett forum för Brynäsare i norr att engagera sig i. Under våren växte också initiativen för Sektion Nord, Brynäs IF fjärde officiella supporterklubb fram. En supporterklubb nu, redan över 100 medlemmar - som kommer att officiellt presenteras inom kort. 

Den andra delen, som också är den största, är dialogen med BSG och grupperingen som har sitt hemmafäste på hemmastå. Det har varit många möten med BSG för att förstå och hjälpa. Under senare delen av våren växte det, inifrån och ut fram en kraft inom BSG som andas nystart. En nystart med nytt blod, omorganisation och nytt varumärke. En stor del av medlemmarna röstade för ett inriktningsbeslut på BSG:s årsmöte i juni där en ny supporterklubb ska komma att ersätta i BSG:s ställe. Ett enhälligt beslut som fick se en interimistisk styrelse ta plats med ett gäng drivna medlemmar och led av ordförande Carina Olsson. I övertar den nya supporterklubben BSG:s organisationsnummer och gör formella namnbyten och kommer på så vis ta vara på medlemsbasen och vidareutveckla den. 

Den 8/8 håller BSG och den nya supporterklubben sitt extra årsmöte som ska klubba igenom förändringarna. Förändringar som gör att Brynäs IF får den officiella supporterklubb i Gävle som ska driva arbetet om en fullsatt hemmastå. Ett arbete som kommer ske tät ihop med föreningens ledande representanter och vår digitala SLO.

Först och främst värnar Brynäs IF om att BSG:s medlemmar använder sin demokratiska rätt och deltar på BSG:s årsmöte för bästa möjliga förankring i beslutet.

Mer information och möteshandlingar finns via BSG:s kanaler, medlemmar har fått kallelse via mejl.

För att värna om öppenhet och ta emot än mer åsikter bjuder Brynäs IF in till ett dialog- och informationsmöte, lett av Brynäs IF den 1/8. På mötet kommer ni dels få chansen att ta del av föreningens visionsarbete om en fullsatt Monitor ERP Arena och hemmastå, arbetet med att växa supporterklubbarna och dess förutsättningar, ta del av årsrapporter och slutsatser från vår Digitala SLO och höra tilltänkta ordförande Carina Olsson presentera BSG:s förändringar inför stundande årsmöte 

Mötet sker 1/8 18:00 digitalt och du anmäler dig genom att klicka på nedan. Mötet är öppet för alla.

Anmäl dig till mötet här: 

Kontakter: 

Kommersiell chef Brynäs IF: [email protected]

Digital SLO: [email protected]

Ordförande BSG: [email protected]

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör