Uddamålsförlust mot MoDo

Publicerad: 2024-08-16
SDHL-laget förlorade första försäsongsmatchen med 2–1 borta mot MoDo.

På fredagskvällen var det SDHL-lagets tur att spela sin första försäsongsmatch, alla nyförvärv förutom Kaitlyn O’Donohoe gjorde debut. I mål fick Ena Nystrøm förtroendet.

Fyra minuter in i matchen fick vi matchens första powerplay efter en tripping-utvisning för hemmalaget. Dock lyckades vi inte att utnyttja det numerära överläget.

Men ledningsmålet skulle i stället komma åtta minuter senare, när Hanna Thuvik hittade Jenniina Nylund i slottet som prickade dit säsongens första mål.

Ett mål som skulle bli det enda i den första perioden där MoDo vann skotten med 11–5.

I den andra periodens inledning ådrog vi oss vår första utvisning. Något som hemmalaget utnyttjade och det var kvitterat efter 4:05.

Båda lagen fick fler chanser i numerärt överläge i den andra perioden men utan resultat. Likaläge 1–1 inför den tredje perioden.

MoDo gjorde sedan 2–1 cirka fyra minuter in i den tredje perioden, efter ett högt placerat avslut bakom Ena Nystrøm som för övrigt gjorde en mycket bra debutmatch.

Vi försökte sedan att hitta ett kvitteringsmål men MoDo höll ut och vann kvällens match.

Nästa försäsongsmatch spelas på torsdag 22/8 mot Leksand i Hofors.