2–0 mot Linköping efter två mål av Anna Meixner

Publicerad: 2023-09-24
SDHL-laget fick en perfekt start på säsongen när Linköping besegrades med 2–0. Två mål av Anna Meixner och en stabil Amanda Johansson i målet bäddade för segern.

Vi hade bra tryck direkt från start med långa anfall och bra spel. Det var därför inte helt orättvist att 1–0 kom när Anna Meixner i powerplay mycket snyggt placerade pucken i målvaktens högra kryss. Linköping var inte ofarliga och stack upp med par vassa kontringar. Amanda Johansson tog vid från sitt fina spel på försäsongen och var mycket bra i målet.

Även den andra perioden inledde vi på ett bra sätt och Linköping drog på sig några utvisningar men inga mål kom i den andra perioden. Anna Meixner hade dock ett par fina chanser som bortamålvakten stod i vägen för.

Bra start på perioderna var matchens melodi idag. Två minuter in styrde Anna Meixner in sitt och matchens andra mål till 2–0. Vi skulle sedan kontrollera den tredje perioden väl och Linköping skapade inga riktigt heta målchanser.

Linköping gjorde ett sista försök att komma ikapp genom att ta ut målvakten med 2.30 kvar av matchen. Under den delen av matchen åkte vi på en utvisning och fick spela fyra mot sex. Vi visade upp en rejäl kämparvilja och uppoffrande spel och höll tätt. 2–0 blev slutresultatet och tre sköna poäng in på kontot.

Nästa match för SDHL-laget är på onsdag 27/9 hemma mot Djurgården. Köp biljetter till matchen här!

Brynäs–Linköping 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (9.33) Anna Meixner (Maja Nylén Persson, Josefine Jakobsen), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–0 (2.13) Anna Meixner (Sini Karjalainen, Maja Nylén Persson).

Skott: 32–21 (7–10, 16–4, 9–7).

Utvisningsminuter: 4-10.