Förlust på straffar mot MoDo

Publicerad: 2024-01-14
Dagens bortamatch mot MoDo i SDHL blev en riktig långkörare och fick avgöras på straffar. Det var en tuff tillställning som bjöd på mycket powerplayspel och två målvakter som visade hög nivå.

Den första perioden bjöd på bra fart men saknade inledningsvis de riktigt vassa målchanserna.

MoDo fick chansen i powerplay men vi visade upp ett otroligt bra boxplayspel och Felicia Frank längst bak i målet stod för några väldigt fina ingripanden.

I slutet av perioden började de riktigt heta målchanserna komma och närmast ett ledningsmål var hemmalaget med ett skott i ribban.

Den andra perioden började MoDo starkast och efter 03:01 skulle man också få utdelning, 1–0.

Vi visade även i den andra perioden upp ett mycket starkt boxplayspel, där vi täckte mycket skott och låg rätt i försvaret.

Även vi fick chansen i spel fem-mot-fyra, tre gånger om; men utan resultat. Vi lyckades skapa några chanser men pucken ville inte in i mål.

Den tredje perioden inledde vi bra och fick tidigt chansen i powerplay. Där kunde Maja Nylén Persson skjuta in kvitteringspucken med en riktig kanon från blålinjen, 1–1 efter 02:19.

Båda lagen slet hårt för ett ledningsmål och efter 06:25 tog MoDo återigen ledningen i matchen, 2–1.

Vi kämpade på och skapade chanser och med drygt sju minuter kvar kunde Stella Lindell kvittera matchen till 2–2, ett resultat som stod sig och matchen gick till förlängning.

Förlängningen bjöd på mängder med chanser för båda lagen och Felicia Frank stod för en rad högklassiga räddningar som höll oss kvar i matchen.

Men något avgörande kom aldrig i förlängningen och matchen fick i stället avgöras på straffar. Där kunde sedan MoDo avgöra matchen och knipa bonuspoängen.

Härnäst väntar bortamatch mot Djurgården på tisdag 16/1 för SDHL-laget.

Nästa hemmamatch spelas den 19/1 mot SDE, köp dina biljetter här.

Modo–Brynäs 3–2 efter straffar (0–0, 1–0, 1–2, 0–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (3.01) Lauren Bellefontaine.

Tredje perioden: 1–1 (2.19) Maja Nylén Persson (Sara Cajanova), spel fem mot fyra, 2–1 (6.25) Mariam El-Mahmadi (Anna Andersson, Wilma Sundin), 2–2 (12.37) Stella Lindell (Jenniina Nylund).

Straffläggning: 3–2 Taylor House.

Skott: 33–33 (7–5, 7–10, 11–12, 7–6, 1–0).

Utvisningar: Modo: 5×2 min. BIF: 2×2 min.