Förlust i första träningsmatchen

Publicerad: 2023-08-11
111 personer hade tagit sig till Ljusne Ishall på fredagskvällen för att se första träningsmatchen för säsongen mot SDHL-kollegan MoDo. En match som MoDo gick vinnande ur med slutresultatet 2-4.

Det var två spelsugna lag som äntligen fick känna på matchtempot igen efter en lång vår och sommar av försäsongsträning. Alla våra nyförvärv förutom Julia Östlund gjorde debut i matchsammanhang under fredagskvällen.

MoDo skulle vara det laget som bröt nollan när man i mitten av den första perioden gjorde 0-1 bakom debuterande 17-åringen Julia Jansson. Ett mål som skulle bli det enda i den första perioden. En effektiv första period av dagens bortalag då vi vann skotten med 7-2.

Den andra perioden inleddes med att vi hamna i numerärt underläge på grund av för många spelare på banan – en utvisning som vi klara av att hantera i efterföljande boxplay. Men sju minuter in i den andra perioden kom 0-2 då nyförvärvet Victoria Klimek hittade nätet för bortalaget. 13 minuter in i perioden fick vi utdelning när Hanna Thuvik gjorde säsongens första Brynäsmål, utan assist. Dock så blev glädjen kortvarig när MoDo fyra minuter senare utökade ledningen till 1-3. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Ett tvåmålsunderläge inför den sista perioden och reducerings- och kvitteringsjakten skulle komma. I mitten av den tredje perioden skulle reduceringen komma då nyförvärvet Jenniina Nylund gjorde 2-3, sitt första mål i den rena dräkten. En perfekt start i Brynäs för Jenniina!

Tyvärr så kom vi inte närmare än så och med cirka sex minuter kvar av matchen utökade MoDo sin ledning till 2-4. Ett underläge som vi inte mäkta med att hämta upp.

Huvudtränare Filip Eriksson säger så här om första träningsmatchen

Först och främst var det väldigt kul att spela match igen! Det var en tempofylld och fysisk match. Det var en bra värdemätare och det var jämt stora delar av matchen. Trots förlust tycker jag att vi var det bättre laget över 60 minuter.

Det vi gjorde bra i matchen var hur vi spelade fysiskt. Vi tacklades, var snabbt in i situationerna i försvarszon och vinner de mesta av 50/50 puckarna. Även våra urspel var på en bra nivå. De delar vi gjorde bra var de delar vi tränat på så det var ett positivt besked.

Förbättringspunkter är anfallsspelet och att komma in på kassen. Passningsspelet kändes också ringrostigt men det är naturligt så här tidigt på säsongen.

Är det någon spelare som du vill lyfta fram lite extra idag?

Josefine Jakobsen gör en riktigt bra debut idag, hon tar hand om sina femma mycket bra. Sedan Moa Wernblom gör det väldigt bra i urspelen över hela matchen. Maja Nylén Persson, Hanna Thuvik och Anna Meixner spelar också på en hög nivå idag.

Vad tar ni med er från matchen?

Att ha stort tålamod med vad vi ska utföra i år med denna grupp. Får vi spelet att kugga i till seriestart så kommer vi vara med i toppen i år igen. Och det är jag helt säker på att vi kommer göra för det är ett sådant högt driv i gruppen!

Nästa träningsmatch för SDHL-laget är redan nu på tisdag 15/8 när vi åker till Johanneshovs Isstadion i Stockholm för match mot Djurgårdens IF.

Brynäs IF-MoDo 2-4 (0-1, 1-2, 1-1).

Första perioden: 0-1 (09:34) Taylor House (Lina Ljungblom).

Andra perioden: 0-2 (27:22) Victoria Klimek (Lauren Bellefontaine). 1-2 (33:02) Hanna Thuvik (utan assist). 1-3 (37:19) Lina Ljungblom (Taylor House, Linnéa Andersson).

Tredje perioden: 2-3 (40:31) Jenniina Nylund (Maja Nylén Persson, Anna Meixner). 2-4 (53:56) Linnéa Andersson (Abygail Moloughny, Iris Grini).

Skott: 19-13

Utvisningsminuter: 6-2