Från sidan direkt in i hetluften

Publicerad: 2024-04-06
I Linus Ölunds frånvaro har 19-årige Anton Ohlsson med den äran klivit in som center i tredjefemman under semifinalserien mot Karlskoga. – Bara att köra och ge allt för laget, säger han.

Den Strömsbrofostrade centern gör sin första hela A-lagssäsong och spelade 48 matcher i grundserien, där han mäktade med elva poäng (4+7). 

Det blev inga matcher i kvartsfinalserien mot Nybro för 19-åringen, men i och med Linus Ölunds tre matchers långa avstängning efter den fjärde kvartsfinalen har Anton Ohlsson fått chansen i de tre första matcherna i semifinalserien mot Karlskoga.

– Det har varit väldigt roligt att spela och jag tycker att jag har växt in i matcherna mer och mer, jag har försökt att bara köra och ge allt för laget. Jag tycker att vi är det bättre laget på isen, men det gäller att vi fortsätter på samma sätt så ska de gå vägen. Vi är bra med spelet med puck och vi behåller även ett lugn och tror på vad vi gör där ute, säger Anton Ohlsson.

Han har tidigare under säsongen huserat i fjärdekedjan men har under semifinalserien spelat tillsammans med Jack Kopacka och Oliver Tärnström i tredjekedjan.

– Jag tycker vårt samarbete har funkat bra, det är två väldigt duktiga spelare som hjälpt mig mycket. Så de har varit väldigt roligt att spela med dem, säger 19-åringen.

Efter två raka hemmasegrar blev det en snöplig förlängningsförlust i den tredje matchen inför fullsatt salong i Nobelhallen under fredagskvällen. Men Anton Ohlsson blickar redan framåt inför söndagens fjärde semifinal.

– Det var en ganska rörig match med mycket utvisningar men jag tycker att vi har tålamod och fortsätter att jobba på väldigt bra. Såklart en tråkig förlust men det är bara att ladda om tills söndag och ta den matchen, det kommer bli en tuff match det med så det gäller att vi är påslagna och spelar vårt spel, säger Anton Ohlsson.

Hur kul är det att spela slutspelshockey?

– Sjukt roligt! Det är nu det gäller och nu vi ska vara som bäst. Det är även väldigt roligt att spela inför våra fans, dem är grymma och ger oss energi, avslutar Anton Ohlsson.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör