Sök till Ledarskapsakademin 2023/2024 här

Publicerad: 2023-11-16
En kostnadsfri och kvalificerad utbildning till dig som vill vara med och forma framtiden - välkommen till Ledarskapsakademin.

Är du en ideell ledare som arbetar med barn och ungdomar och vill stärka ditt ledarskap tillsammans med andra ledare?

Då kan En bra starts populära Ledarskapsakademi vara något för dig!Hittills har vi nått och stärkt närmare 200 ledare i sitt ledarskap och nu är det dags för nästa grupp att få en helt kostnadsfri utbildning.

En bra start söker dig som vill utvecklas som ledare. Du kan vara ung som gammal, erfaren eller helt ny i din roll. Viktigt är att du känner ett högt engagemang, har glöden och viljan att komma vidare i din utveckling. Ledarskapsakademin har skapats och utvecklats för att stärka verktygen för dig som ideell ledare. Vi vet att det ideella ledarskapet kräver mycket och att vi ständigt befinner oss i en värld som kräver förnyelse och förändring. Ditt ledarskap kommer vara avgörande för idrottares utveckling och välmående. Vi vill inspirera fler ledare att stärka sin verktygslåda.

Svensk idrott står inför många utmaningar, inte minst omvärldens allt snabbare utveckling av det ideella ledarskapet. Därför behövs kunskap och erfarenhetsutbyte. Vi vill ge dig en aktuell och relevant utbildning i vad som krävs för att lyckas i ditt ideella engagemang.

Ledarskapsakademin är en del av Brynäs IF:s verksamhet En bra start. Utbildningen omfattar 10 träffar och genomförs kvällstid i Monitor ERP Arena på varierande veckodagar.

Varje pass varar tre timmar och det är viktigt att du kan och har möjlighet att delta vid (helst) varje tillfälle. Utbildningen är tidsmässigt intensiv, vi vet, men det finns vinster med det också. Utbildningen varvar teori, praktik samt gästföreläsningar och bygger mycket på varje deltagares eget engagemang i reflektioner och diskussioner.

Tidsplan:

Sista ansökningsdag: 21/11

Antagningsbesked: 25/11

Första sammankomsten är planerad till den 1/12 klockan 17:00 på Monitor ERP Arena.

Sista utbildningsdagen är 23 februari.

Resterande schema presenteras vid första sammankomsten.

Några reflektioner från tidigare deltagare:

”Jag har fått många tankeställare och aha-upplevelser!”

”Bra att deltagarna är i olika åldrar och kommer från en blandning av sporter, det ger en härlig dynamik och nyakunskaper.”

”Jag tycker diskussionerna och utbyten med andra varit mest värdefullt. En viktig del i ledarskapet är att förstå andra och utbytet vi alla fått av varandra har i alla fall givit mig många bra vägvisare och tankeställare.”

”Mycket bra blandning av intressanta ämnen/föreläsningar.”

”Denna utbildning behövs. Fortsätt erbjuda denna, på sikt kommer det lokala ledarskapet i barns idrottande bli både starkt och bra.”

”Genuint imponerad; hög kvalitet rätt igenom!”

”Fantastiskt att en sådan här gedigen utbildning är gratis; det möjliggör även för små klubbar att få gå.”

”Jag är glad och tacksam över att ha fått gå utbildningen; bland det bästa jag gjort!”

”Jag känner mig stolt över att få vara en del av detta som En bra start gör!”

Ansök här!

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör