Övertidsvinst i toppmötet mot MoDo

Publicerad: 2023-11-27
Det blev en målsnål tillställning när MoDo gästade oss hemma i Monitor ERP Arena på måndagskvällen. Men det var vi som skulle få det sista ordet i matchen efter ett avgörande i förlängningen av Maja Nylén Persson.

Det var ett hungrigt Brynäs som tog taktpinnen inledningsvis i den första perioden. Laget radade upp målchanser men lyckades inte få in pucken i mål, varken i powerplay eller i spel fem-mot-fem.

MoDo blixtrade stundtals till i matchen och skapade även de några riktigt vassa målchanser men då fanns Klara Peslarova längst back i Brynäsförsvaret och visade hög klass.

Den andra perioden var inledningsvis mer tillknäppt och bjöd inte på några jättechanser för något av lagen. Vi fick chansen i powerplay där vi tryckte på för ett ledningsmål men återigen utan resultat. I slutet av perioden började lagen komma igång och man skapade några riktigt heta målchanser vardera, men det skulle visa sig vara målvakternas match ikväll och lagen fick gå till periodvila fortsatt med ställningen 0-0.

MoDo drog på sig ett flertal utvisningar i början av den tredje perioden vilket banade väg för oss. Men laget fick inte powerplayspelet att stämma till 100 procent och ledningsmålet uteblev. Enstaka målchanser avlöste ett något slarvigt spel i den sista perioden utan någon utdelning för något av lagen, så matchen fick avgöras på övertid.

På övertid kunde sedan Maja Nylén Persson skjuta in det avgörandet målet med 20 sekunder kvar av matchen och Brynäs knep extrapoängen i måndagens batalj.

Härnäst möten mot SDE och AIK i helgen.

Nästa hemmamatch för SDHL-laget är den 7/12 klockan 18:00 mot HV71, köp dina biljetter här.

Brynäs–Modo 1–0 efter förlängning (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Förlängning: 1–0 (4.40) Maja Nylén Persson (Jenniina Nylund, Sini Karjalainen).

Skott: 33–32 (7–11, 13–10, 11–10, 2–1).

Utvisningar, Brynäs: 1x2 min. Modo: 4x2 min.