Stina Sandberg inför Färjestad: ”Ett bra och skickligt lag”

Publicerad: 2024-08-30
Färjestad på bortaplan står på schemat ikväll för SDHL-laget. Den 19-årige forwarden Stina Sandberg snackar upp kvällens match.

Matchen ikväll i Löfbergs Arena blir SDHL-lagets tredje match på försäsongen. Sedan tidigare har man förlorat mot MoDo med 2–1 och besegrat Leksand med klara 5–0. Två prestationer som det finns många bra delar att ta med sig framåt menar Stina Sandberg.

– Matcherna har varit typiska försäsongsmatcher, tajmingen och passningsspelet sitter inte riktigt. Men vi märker att det är mycket bättre i andra matchen mot Leksand då vi har betydligt mer puck. Vi tar med oss mycket detaljer från matcherna som vi kan jobba vidare på träningar.

Laget har haft en hel träningsvecka inför kvällens match. En vecka där flertalet spelare är i väg på diverse landslagsuppdrag. Totalt handlar det om elva spelare.

– Vi som har varit hemma har tränat på hårt. Såklart att det blir skillnad när så många spelare är borta men träningsveckan har varit bra. Träningarna på försäsongen har över lag varit bra och nu i början har det ju varit mycket att vi gått igenom ”playbooken”, säger Stina Sandberg.

Stina Sandberg kliver in på sin tredje säsong i Brynäströjan sedan hon anslöt från Örebro inför säsongen 22/23. Den gångna säsongen var hennes första hela säsong i SDHL där hon stod för fem poäng (3+2) på 36 matcher.

– Jag tycker över lag att det var en bra säsong för mig, det var väldigt mycket att lära och ta steget från en juniorspelare till en seniorspelare, Det var mycket att ta in och man får ha lite tålamod, säger Stina Sandberg och fortsätter:

– Jag tar med mig väldigt mycket från spelet på isen och detaljer där, men nästan ännu mer det som sker utanför isen. Att äta och sova bra eftersom vi tränar så mycket som vi gör.

Gävle, SVERIGE - 28 OKTOBER 2023 :  Brynäs 88 Stina Sandberg under matchen i SDHL mellan Brynäs och AIK i Monitor ERP Arena den 28 oktober i Gävle ( Foto: Oscar Larsson / FotoOscar ) 

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Brynäs, AIK, Svenska Spel Damhockeyligan, Monitor ERP Arena, ***Betalbild*** Oscar Larsson / FotoOscar

Stina Sandberg är en av en rad unga spelare som har kommit upp i SDHL-laget. Nu vill hon ta nästa steg i sin utveckling och har sina personliga mål klara för säsongen.

– Jag vill etablera mig i laget och i ligan och bli en pålitlig spelare. Och kanske den här säsongen att jag får ett litet ”genombrott”. Det är ju som sagt bara andra säsongen i SDHL för mig så det gäller som sagt att ha tålamod.

Men ikväll väntar alltså division 1-laget Färjestad i Löfbergs Arena. Ett lag som Stina Sandberg känner gott och väl.

– Det ska bli roligt att möta Färjestad, det är ett bra och skickligt lag. Jag har varit med och mött dem några gånger de senaste säsongerna och det blir alltid tuffa och roliga matcher med bra fart. Vi kommer fokusera på att spela enkelt och försöka få igång ett bra spel med pucken. Vi lär också fokusera på försvarsspelet då Färjestad brukar vara väldigt bra i sina anfall.

Endast två veckor till seriepremiären borta mot HV71. Känner man att det börjar närma sig?

– Ja men det tycker jag ändå. Man känner att det börjar dra ihop sig, jag är väldigt taggad och jag tycker det ska bli jätteroligt att det drar i gång på riktigt, avslutar Stina Sandberg.

Under en av veckans träningar satte vi en mikrofon på Stina Sandberg. Se hela det inslaget nedan.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör