SEGER MOT RÖGLE!

Publicerad: 2024-10-03
SHL
Det bjöds på en tajt tillställning i kvällens hemmamatch mot gästande Rögle, men efter en riktig kanon från Jakob Silfverberg kunde vi inkassera säsongens tredje seger.

Den första perioden var inledningsvis ganska chansfattig, men målchanserna skulle komma. Efter 13:13 fick vi chansen i spel fem-mot-fyra och där var vi bara en ramträff från att ta ledningen i matchen.

Vi fortsatte att skapa några bra chanser efter powerplayspelet och 18:49 fick hemmapubliken äntligen jubla efter att Jack Kopacka skjutit in ledningsmålet, fint framspelad av Bobby Trivigno.

Den andra perioden blev en fortsatt jämn tillställning lagen emellan. Vi inledde perioden alert och visade upp en otroligt bra forecheck.

Båda lagen skapade chanser och efter drygt halva spelade perioden skulle målhornet åter tjuta, men denna gång för bortalaget Rögle som 12:02 kvitterade matchen till 1–1.

Vi fick ännu en chans i numerärt överläge där vi skapade bra med chanser men Rögle lyckades hålla undan och lagen fick gå till pausvila med ställningen 1–1.

Vi startade även den tredje perioden bra där vi lyckades pressa ner Rögle och skapa några bra målchanser.

Ju längre perioden gick desto svängigare blev spelet, där båda lagen skapade chanser framåt. Efter 10:48 kunde Jakob Silfverberg dundrade in 2–1-målet med en riktig kanon.

Efter ledningsmålet fick vi chansen i två numerära överlägen, där vi tyvärr inte fick spelet att stämma.

Gästande Rögle jagade på för en sen kvittering och man fick ett ypperligt läge i spel sex-mot-fyra med 52 sekunder kvar av matchen.

Men vi lyckades hålla undan och kunde därmed säkra säsongens tredje seger!

Nästa hemmamatch för SHL-laget är Gävledala-derbyt mot Leksand den 10 oktober klockan 19:00, köp dina biljetter till matchen här.

Brynäs–Rögle 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (18.49) Jack Kopacka (Bobby Trivigno, Linus Ölund).

Andra perioden: 1–1 (12.02) Michael Kapla (Jacob Peterson).

Tredje perioden: 2–1 (10.52) Jakob Silfverberg (Axel Andersson, Johan Larsson).

Utv: BIF: 1×2 min. RBK: 4×2 min.

Skott: 32–20 (12–8, 10–6, 10–6).

Publik: 6 548.