VINST MOT SKELLEFTEÅ EFTER OT

Publicerad: 2024-10-17
SHL
Det bjöds på en hård kamp i Skellefteå Kraft Arena i kvällens SHL-match mot Skellefteå. Där vi efter övertid kunde plocka hem extrapoängen och förlänga vinstsviten.

Den första perioden var inledningsvis en någorlunda chansfattig historia men den som väntar på något gott…

07:17 kom matchens första avblåsning och även matchens första mål genom Tyler Vesel som gjorde säsongens första kasse.

Efter vårt ledningsmål började båda lagen växla upp och man skapade en rad heta målchanser.

Vi skapade vid flera tillfällen bra tryck i offensiv zon och bjöd på ett flertal fina kombinatsspel, vilket gjorde att hemmalaget fick ta en timeout för att samla sig.

Skottstatistiken i den första perioden vann vi med hela 14–7 men trotts detta så bjöd perioden inte på några fler mål och lagen fick gå till pausvila med ställningen 0–1.

I den andra perioden fick Skellefteå tidigt chansen att kvittera matchen i spel fem-mot-fyra men vi visade upp ett stabilt boxplayspel och ett kvitteringsmål för hemmalaget uteblev.

12:34 skulle dock kvitteringsmålet komma, efter ett långt anfall från hemmalaget orkade vi inte stå emot längre, 1–1.

Skellefteå blev starkare och starkare ju längre perioden gick och skapade en rad heta målchanser.

Det såg länge ut som att resultatet skulle stå sig perioden ut men med bara 25 sekunder kvar av den andra perioden skulle hemmalaget ta ledningen i matchen, 2–1.

Den tredje perioden startade vi piggt och efter drygt fyra spelade minuter höll Jordan Schroeder sig framme och rakade in sitt första mål för säsongen, 2–2.

Hemmalaget ville dock inte vara sämre och efter 07:04 på klockan återtog man ledningen i matchen, 3–2.

Efter ledningsmålet började hemmalaget ta över mer och mer men vi fortsatte att kriga på och skapade chanser för en kvittering.

Och med bara drygt två minuter kvar av matchen skulle kvitteringen komma, efter ett kliniskt avslut från Anton Rödins stekheta klubbskaft, 3–3.

Matchen fick slutligen avgöras på övertid där hemmalaget direkt skapade en bra chans för att avgöra kvällens tillställningen, men nära skjuter ingen hare...

Vi visade sedan upp ett otroligt lugn i vårt tre-mot-tre spel, där vi vårdade puck och tog klocka beslut utan att stressa fram något; vilket också skulle löna sig.

Efter 02:50 kunde Axel Andersson panga in matchen avgörande mål, även han med sitt första mål för säsongen!

Nästa hemmamatch för SHL-laget spelas torsdag den 24 oktober klockan 19:00 mot Hv71, köp dina biljetter till matchen här.

Skellefteå–Brynäs 3–4 e. förl (0–1, 2–0, 1–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (07.17) Tyler Vesel (Theo Lindstein, Greg Scott).

Andra perioden: 1–1 (12.34) Rickard Hugg (Marcus Eriksson, Pär Lindholm), 2–1 (19.35) Pär Lindholm (Axel Sandin-Pellika, Arvid Lundberg) spel fyra mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (04.04) Jordan Schroeder (Oskar Lindblom, Anton Rödin), 3–2 (07.04) Andreas Johnson (Jonathan Pudas, Zeb Forsfjäll), 3–3 (17.42) Anton Rödin

Förlängning: 3–4 (02.50) Axel Andersson (Tyler Vesel, Bobby Trivigno)

Utv: Skellefteå: 1×2 min. Brynäs: 2×2 min.

Skott: 24–35 (7–14, 8–9, 9–11, 0–1).

Publik: 4 734, Skellefteå Kraft Arena.