Stark vändning mot HV71

Publicerad: 2024-10-24
SHL
SHL-laget visade prov på stor lagmoral i kvällens match mot HV71 när man inkasserade femte raka segern.

Matchen började bra för vår del när Theo Lindstein blev målskytt för andra matchen i rad, när han prickade in 1–0 efter cirka fem minuter.

Strax efter målet fick vi chansen i spel fem mot tre, som vi inte förvaltade.

I stället kunde HV kvittera med sitt första skott i matchen efter tio minuter.

Och i spel fem mot fyra kom även 2–1 efter 14:28.

Vilket blev resultatet efter den första perioden där gästerna visade upp en bra effektivitet.

Den andra perioden blev stökig där gästerna fick två matchstraff. Trots mycket spel i numerärt överläge i både fem mot fyra och fem mot tre så ville inte pucken in för vår del.

När HV sedan efter att klarat av alla utvisningar fick chansen i numerärt överläge kom 1–3, med endast åtta sekunder kvar av perioden. Ett oerhört tungt mål att få emot oss.

Men vi visade prov på stor moral i den tredje perioden. Elva minuter in kom den viktiga reduceringen till 3–2 av Charle-Édouard D’Astous efter en fin passning av Anton Rödin.

Och cirka fyra minuter senare kom även kvitteringen när Jack Kopackas skott letade sig in bakom HV-målvakten.

Matchen gick till förlängning där Bobby Trivigno blev matchhjälte med sitt 4–3.

Två nya poäng och femte raka segern!

Ny hemmamatch redan på lördag 26/10 då det är Hockeyfesten mot Timrå.

Vi går mot fullsatt så säkra din plats nu!

Brynäs–HV71 4–3 e förl (1–2, 0–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.10) Theo Lindstein (Jordan Schroeder, Johannes Kinnvall), 1–1 (10.11) Jamiro Reber (Hugo Fransson, Isac Brännström), 1–2 (14.28) Joona Luoto (Hnerik Borgström, Olle Alsing), spel fem mot fyra

Andra perioden: 1–3 (19.52) André Pettersson (Olle Alsing), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (10.57) Charlie D’Astous (Anton Rödin, Victor Söderström), 3–3 (15.10) Jack Kopacka (Charlie D’Astous).

Förlängning: 4–3 (3,57) Bobby Trivigno (Johan Larsson, Charlie D’Astous).

Utvisningar, Brynäs: 6×2 min. HV: 5×2 min, 2×5+20 min.

Skott: 35–15 (10–8, 14–2, 9–5, 2–0).

Publik: 7 203.