Victor Söderström efter Rögle: ”Jätteviktigt att knipa tre poäng”

Publicerad: 2024-10-04
SHL
Victor Söderström har spela sina fem första matcher efter återkomsten till klubben och han är nöjd med gårdagens match och inledningen av serien.

Det blev en målsnål historia i torsdagens femte omgång av SHL när Rögle gästade Monitor ERP Arena. Jakob Silfverbergs kanon till 2–1 i den tredje perioden blev matchavgörande och därmed inkasserade vi tre nya poäng.

Victor Söderström som stod för en stabil insats ger sin syn på matchen.

– Jag tycker det blev lite onödigt jämnt då jag tycker vi styr spelet under hela matchen. Men skönt att vi ändå hittar en väg att vinna och få in det andra målet i den tredje perioden. Det är över lag en bra insats där vi är starka på pucken och många som är spelbara hela tiden. Även försvarsspelet var bra igår, det enda som saknades var målen, säger Victor Söderström och fortsätter:

– Men såklart jätteviktigt att knipa tre poäng. 52 matcher kanske låter mycket, men det går fort och helt plötsligt är det februari och det ska dra ihop sig.

BB241003JC025 BILDBYRÅN

Starten av SHL har varit väldigt bra med tio inspelade poäng efter fem omgångar. Victor Söderström är nöjd över inledningen men betonar vikten att fortsatt ha fötterna på jorden.

– Vi är såklart jättenöjda. Men hur det än går ska vi bara fokusera på att bli bättre och bättre för varje dag. Det gäller att vi inte blir nöjda och vi pratade faktiskt om det innan matchen att vi ska vara ödmjuka och fortsätta jobba hårt. Det ”mindsetet” måste vi ha för att bli ett vinnande lag.

Den 23-årige backen från Skutskär hade mest istid av samtliga spelare i svartgulrött igår med totalt 25:41 minuter. På de fem inledande matcherna har han gjort tre assist.

– Först och främst är det alltid kul att spela mycket och få mycket förtroende. Jag får medge att man kände sig lite matchovan i de två-tre första matcherna, då den senaste matchen jag spelade var i mitten av april. Efter det har det bara känts bättre och bättre. Grabbarna i laget har varit väldigt välkomnande och coacherna har varit tydliga med spelsystemet, så det har varit väldigt lätt att komma in i allt, säger Victor Söderström.

Nästa test väntar imorgon när laget under fredagen beger sig till Växjö och Vida Arena för match mot Växjö. Med det avslutar man en intensiv vecka bestående av tre matcher.

– Det ska bli kul att åka ner dit. Växjö är ett bra lag och har varit det under de senaste åren, det blir en bra värdemätare för oss, säger Victor Söderström.

Hur är det vara hemma igen?

– Jättekul! Det är en glädje att komma till hallen varje dag och att spela inför alla supportrar igen är helt underbart, avslutar Victor Söderström med ett leende.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör