SDHL – Förlust efter förlängningsdrama

Publicerad: 2024-03-08
Det bjöds på en tajt och underhållande match när damlaget gästade Modo i den tredje semifinalmatchen i SDHL. En match som hade det mesta och som osade slutspel långa vägar.

Vi inledde den första perioden starkt och lyckades skapa några långa anfall i offensivzon där vi visade prov på bra puckkontroll.

Modo visade även dem upp ett bra spel och bjud på en hel del oreda genom sina snabba kontringar.

Men det var vi som skulle göra matchens första mål, efter 10:52 kunde Malia Schneider skjuta in ledningsmålet, rättvist till hur matchbilden inledningsvis hade sett ut.

Perioden bjöd på ett böljande och intensivt spel där hemmalaget jobbade sig in i matchen ju längre perioden gick.

Den andra perioden fick vi inleda i spel fem-mot-fyra, där vi fick ett ypperligt läge att utöka vår ledning men hemmalaget höll tätt.

Modo kom ut som ett helt nytt lag i den andra perioden och radade upp målchanser en efter en.

Klára Peslarová gjorde en strålande period längst bak i målet och stod för ett flertal högkvalificerade räddningar som höll oss kvar i matchen.

Modos starka press skulle tillslut visa sig bli för mycket och efter 10:50 kunde hemmalaget skjuta in kvitteringspucken, 1–1.

I periodens slutskede hittade vi tillbaka till det fina spelet som vi visade upp i den första perioden och skapade några riktigt bra målchanser.

I den tredje perioden fick vi ett tidigt powerplay och en bra chans att ta tillbaka matchen men vi hittade inte det önskade spelet och ett ledningsmål uteblev.

Perioden bjöd inte upp till samma intensiva spel som de två första perioderna. Inget av lagen lyckades riktigt låsa fast pucken i offensivzon vilket gjorde att de heta målchanserna lyste med sin frånvaro.

Men efter 09:09 spelat kunde hemmalaget ta ledningen i matchen för första gången, 2–1.

Vi jagade på för en kvitteringspuck men spelet hackade en aning och Modo försvarade starkt, vilket gjorde att det länge såg ut som att resultatet skulle stå sig matchen ut.

Men Hanna Thuvik hade andra planer och med bara dryga minuten kvar, i spel sex-mot-fem kvitterade hon matchen till 2–2, ett resultat som stod sig fram tills slutsignalen tjöt.

Matchen fick avgöras på övertid och där fick vi skåda riktig underhållande slutspelshockey från båda lagen.

I den första förlängningsperioden startade vi starkast innan Modo skulle ta över mer mot slutet av perioden. Båda lagen skapade gott om målchanser för att avgöra matchen men något segermål blev det aldrig.

Det skulle i stället avgöras i den andra förlängningsperioden, efter en stark forcering av hemmalaget, 3–2.

Nästa match spelas nu på söndag hemma i Monitor ERP Arena klockan 12.05. Kom och stötta laget och var en del av arenans härliga atmosfär, köp dina biljetter här.

Modo–Brynäs 3–2 e förl (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (10.52) Malia Schneider.

Andra perioden: 1–1 (10.50) Mira Hallin (Emma Seitz).

Tredje perioden: 2–1 (9.09) Mira Hallin (Vendula Pribylova), 2–2 (19.07) Hanna Thuvik (Jenniina Nylund), spel sex mot fem.

Femte perioden: 3–2 (5.32) Anna Andersson (Julia Perjus).

Utvisningar: Modo: 4×2 min. Brynäs: 4×2 min.

Skott: 38–39 (7–10, 14–10, 4–8, 10–10, 3–1)

Publik: 1 014.