Dystra sviten på hemmaplan bruten

Publicerad: 2023-11-26
Efter tre raka 0–2-förluster på hemmaplan blev det äntligen seger efter 4–1 hemma mot Nybro.

Vi började matchen bra med högt tempo och segmenterade oss i Nybros zon med ett par långa anfall. I mitten av perioden kom en dipp när felpassningarna började smyga sig på.

Det var ett tag sedan vi gjorde mål på hemmaplan men efter 15:23 kom det förlösande och efterlängtade målet. Efter en tilltrasslad situation framför mål som fick videogranskas, var det Miks Indrasis eller var det Johannes Kinnvall som gjorde målet? Ingen visste men det slutade med att det var Miks Indrasis som fick målet.

Ledningen blev kortvarig när Nybro stack upp och kvitterade där Karlis Cukste fick en motståndarklubba i ansiktet  i sekvensen innan. Ingen åtgärd från domaren och det var 1–1 på tavlan.

Överlag en bra period av oss där vi vann skotten med 19–10.

Efter en utvisning för bortalaget i slutskedet av den första perioden inledde vi den andra i spel i numerärt överläge och direkt efter 59 sekunder kom 2–1-målet. Tyler Vesel hittade Oliver Tärnström framför målet som styrde in ledningsmålet.

Den andra perioden svängde lite fram och tillbaka med chanser åt båda hållen. Dagens målvakt Damian Clara svarade för ett par fina räddningar och var mycket bra matchen igenom.

Likt den första perioden ådrog sig bortalaget en utvisning i periodens slutskede vilket innebar spel i numerärt överläge i början av den tredje perioden.

I det numerära överläget hade vi en puck i nät men det dömdes bort på grund av spel med hög klubba på Johan Larsson.

Den tredje perioden bestod av kamp där lagen tävlade om varje millimeter ute på isen. De riktigt heta chanserna uteblev och Damian Clara klev fram som en av matchvinnarna för dagen.

Med tre minuter kvar av matchen kom det avgörande målet när Jack Kopacka prickade in sitt tolfte mål för säsongen efter en spelvändning.

Nybro tog sedan ut målvakten för en slutforcering men de kom inte närmare. Med 19 sekunder kvar av matchen lyfte kapten Johan Larsson in 4–1 i det tomma målet.

En mycket härlig och viktig seger inför 6411 personer. Tack för stödet på plats!

Nästa match för herrlaget är på onsdag 29/11 klockan 19:00 i ett toppmöte mot Björklöven på bortaplan.

Nästa hemmamatch spelas på fredag 1/12 klockan 19:00 mot Östersund.

Köp biljetter här!

Matchfakta

Brynäs–Nybro 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (15.23) Miks Indrasis (Johannes Kinnvall, Johan Larsson), spel fem mot fyra, 1–1 (17.01) Maxim Golod (Eero Savilahti, Hugo Styf).

Andra perioden: 2–1 (0.59) Oliver Tärnström (Tyler Vesel, Tyler Kelleher), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (17.03) Jack Kopacka (Tyler Vesel), 4–1 (19.41) Johan Larsson, i tom bur spel fem mot sex.

Utvisningar, BIF: 2×2 min . NIF: 4×2 min.

Skott: 39–27 (19–10, 11–5, 9–15).

Publik: 6 411.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör