Islossning mot AIK

Publicerad: 2023-10-28
Efter fyra raka förluster där vi har haft problem med målskyttet lossnade det ordentligt i eftermiddagens match mot AIK. 8–0 skrevs segersiffrorna till.

AIK skapade visserligen matchens första målchans. Men sen var det Brynäs för hela slanten.

En återvändande och spelsugen Anna Meixner hittade fram en fin passning till Maja Nylén Persson som kunde pricka in 1–0 efter 2.39. En mycket skön start på matchen och vi kontrollerade den första perioden.

AIK fick två chanser i powerplay i periodens slutskede som de inte förvaltade. 1–0 efter 20 spelade minuter.

Den nämnda islossningen skulle komma i den andra perioden. Anna Meixners passningsklubba var stekhet och hon passade fram en helt fri Hanna Thuvik som enkelt kunde raka in tvåan.

Fem och en halv minut senare gjorde Fanni Garát-Gasparics mycket snyggt 3–0. Målet var Fannis första mål i SDHL.

Hanna Thuvik har börjat den här säsongen strålande och hon gjorde sitt andra mål i matchen som betydde 4–0 efter 11.20.

Innan perioden var slut skulle den hårt arbetande tredjekedjan med Stina Sandberg, Jenny Antonsson och Stella Lindell jobba fram 5–0. Målskytt: Stina Sandberg. En komfortabel ledning inför den tredje perioden.

Det är lätt hänt att slå av på takten när man har en stor ledning. Men det var inget Filip Erikssons lag hade i åtanke när den tredje perioden startade. Det var fortsatt högt tempo och hög kvalité på spelet.

Noemi Neubauerová gjorde 6–0 i starten av perioden. Anna Meixner kryddade sina två assist med ett mål som betydde 7–0. En mycket bra comeback av Anna!

Gästerna gav sig inte och kämpade på trots underläget och var nära en reducering vid ett antal tillfällen. Dagens målvakt Amanda Johansson var stabil matchen igenom och fick hålla nollan.

Med 53 sekunder kvar kom även 8–0 när Fanni Garát-Gasparics gjorde sitt andra mål för matchen.

En väl genomförd match där målskyttet verkligen lossnade.

Nästa hemmamatch för SDHL-laget är redan imorgon söndag 29/10 klockan 12:00 när vi tar emot SDE.

Köp biljetter här!

Matchfakta

Brynäs-AIK 8–0 (1–0, 4–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (2.39) Maja Nylén Persson (Anna Meixner, Sini Karjalainen).

Andra perioden: 2–0 (3.08) Hanna Thuvik (Anna Meixner, Maja Nylén Persson). 3–0 (8.38) Fanni Garát-Gasparics (Hanna Thuvik). 4–0 (11.20) Hanna Thuvik (utan assist). 5–0 (18.25) Stina Sandberg (Stella Lindell, Maja Nylén Persson).

Tredje perioden: 6–0 (3.31) Noemi Neubauerová (Fanni Garát-Gasparics, Sara Cajanova). 7–0 (7.55) Anna Meixner (Maja Nylén Persson, Moa Wernblom). 8–0 (19.07) Fanni Garát-Gasparics (Moa Wernblom, Jenniina Nylund.

Utvisningar, BIF: 2x2. AIK: 2x2.

Skott: 38–14 (9–6, 15–4, 14–4).