Förlust mot Frölunda

Publicerad: 2024-09-15
SDHL-laget förlorade den andra omgången av SDHL med 5–3 mot Frölunda i Frölundaborg under söndagen. Tidiga mål i varje period för hemmalaget blev matchavgörande.

Efter fredagens premiärseger mot HV71 hade SDHL-laget tagit sig till Göteborg och Frölundaborg för den andra omgången av SDHL.

Vi ställde upp med samma lag som i fredags där Stella Lindell och Tilde Sundnäs Grillfors bytte kedja med varandra. Ena Nystrøm fick fortsatt förtroende i målet.

Matchen hann bara bli 15 sekunder gammal när Frölunda gjorde matchens första mål. En drömstart för hemmalaget.

Perioden var Frölundas helt och hållet, där vi ådrog oss ett par utvisningar. Ena Nystrøm stod emot i målet och såg till att det stod 1–0 till pausvilan. Skotten slutade 15–3 till Frölunda. Mycket att förbättra till den andra perioden.

Göteborg, SVERIGE - 15 September 2024: Frölundas 22 Andrea Dalen skjuter men skottet räddas av Brynäs målvakt 31 Ena Nystrøm under matchen i SDHL mellan Frölunda och Brynäs på Frölundaborg den 15 September i Göteborg (Foto: Christian Flodin / C Flodin Photo )

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Frölunda, Brynäs Svenska Damhockeyligan ***Betalbild*** Christian Flodin / C Flodin Photo

Och förbättring blev det trots att Frölunda utökade sin ledning efter 56 sekunder.

Vi arbetade oss in i matchen och hade mer tid i Frölundas zon. Anna Brenkle prickade in reduceringen till 2–1 och strax efter kom även kvitteringen till 2–2 genom Kaitlyn O’Donohoe. Målet var Kaitlyns första mål i Brynäströjan.

Göteborg, SVERIGE - 15 September 2024: Brynäs 7 Kaitlyn O'donohoe jublar efter mål 2-2 ihop med Brynäs 20 Celine Tedenby  och Brynäs 24 Sara Cajanova under matchen i SDHL mellan Frölunda och Brynäs på Frölundaborg den 15 September i Göteborg (Foto: Christian Flodin / C Flodin Photo )

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Frölunda, Brynäs Svenska Damhockeyligan ***Betalbild*** jubel jublande glad glädje lycka Christian Flodin / C Flodin Photo

Glädjen blev dock kortvarig då Frölunda fick in två mål till som betydde 4–2 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden inleddes på värsta tänkbara sätt när Frölunda gjorde ännu ett tidigt mål. Denna gång tog det bara åtta sekunder.

Vi gav inte upp. 2:48 in i den tredje perioden styrde Jenniina Nylund in 5–3.

Vi jagade sedan ett till reduceringsmål, men vi kom inte närmare än så och Frölunda kunde inkassera alla tre poäng. I slutet av matchen ådrog sig Hanna Thuvik ett matchstraff.

På fredag klockan 18:00 väntar hemmapremiär mot SDE. Köp dina biljetter här!

Frölunda - Brynäs 5–3 (1–0, 3–2, 1–1).

Första perioden: 1–0 (0:15) Michelle Karvinen (Elisa Holopainen, Hanna Olsson).

Andra perioden: 2–0 (0:56) Sofie Lundin (Felizia Wikner-Zienkiewicz, Nellie Svensson). 2–1 (2:48) Anna Brenkle (Julia Östlund). 2–2 (5:51) Kaitlyn O’Donohoe (Celine Tedenby). 3–2 (8:05) Emilia Vesa (Sanni Rantala, Elisa Holopainen). 4–2 (18:01) Elisa Holopainen (Hanna Olsson).

Tredje perioden: 5–2 (0:08) Michelle Karvinen (Elisa Holopainen, Hanna Olsson). 5–3 (2:48) Jenniina Nylund (Oona Koukkula).

Skott: 34–24 (15–3, 12–12, 7–9).

Utvisningar: FHC: 2x2 BIF: 3x2. 1x5+20.