Jenny Antonsson inför första försäsongsmatchen: ”Roligt att sättas på prov direkt”

Publicerad: 2024-08-16
Ikväll spelar SDHL-laget sin första försäsongsmatch när bussen idag rullar mot Örnsköldsvik och Hägglunds Arena för match mot MoDo. Jenny Antonsson delar med sig av sina tankar inför kvällens match.

SDHL-laget avslutar den tredje veckan av säsongen med en repris på den gångna säsongens semifinal. Laget har haft veckorna fyllda med träning, aktiviteter och fystester. Det är nu ett spelsuget lag som ska inta isen i Hägglunds Arena ikväll.

– De har väldigt roliga och intensiva med mycket is och aktiviteter. Det har känts bra att komma igång igen och träffa sina gamla kompisar och också lära känna de nya. Men nu kommer det bli väldigt roligt att spela match igen. Jag tycker att tävlingsnivån på träningarna har varit riktigt bra, och att få se den på match kommer vara spännande. MoDo kommer också, liksom oss, vara ett topplag nästa år så roligt att sättas på prov direkt, säger centern Jenny Antonsson.

Gävle, SVERIGE - 24 SEPTEMBER 2023 :  Brynäs 28 Jenny Antonsson med pucken i mittzon under matchen i SDHL mellan Brynäs och Linköping i Monitor ERP Arena den 24 september i Gävle ( Foto: Oscar Larsson / FotoOscar ) 

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Brynäs, Linköping, Svenska Spel Damhockeyligan, Monitor ERP Arena, ***Betalbild*** Oscar Larsson / FotoOscar

Det har skett en hel del förändringar i årets SDHL-lag, där flera spännande nyförvärv har tillkommit. Totalt har tio nya spelare anslutit. Laget har präglats av en stark lagsammanhållning genom åren och det är något de nya spelarna har kommit smidigt in i menar Jenny Antonsson.

– De nya spelarna har kommit in bra i gruppen. Vi har en bra svensk stomme i Brynäs med en tydlig identitet och tydliga värderingar. Så jag vill tro att de nya känner att det är lätt att känna sig som en del av Brynäsfamiljen. Vi har ett spännande lag som har en bra mix av unga, rutinerade och utländska spelare. Att få ihop laget, få fram det bästa av varandra och prestera som bäst när det gäller är något årets lag har kapacitet till.

Gävle, SVERIGE - 29 OKTOBER 2023 :  Brynäs 28 Jenny Antonsson jublar efter ha gjort mål under matchen i SDHL mellan Brynäs och SDE i Monitor ERP Arena den 29 oktober i Gävle ( Foto: Oscar Larsson / FotoOscar ) 

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Brynäs, SDE, Svenska Spel Damhockeyligan, Monitor ERP Arena, ***Betalbild*** Oscar Larsson / FotoOscar

Jenny Antonsson kliver in på sin fjärde säsong i Brynäströjan sedan hon anslöt till klubben från HV71 inför säsongen 21/22. Hon är trots sina unga 22 år en av lagets mest rutinerade spelare och har gjort totalt åtta säsonger i SDHL. 

– Jag trivs hur bra som helst här i Gävle och Brynäs. Att få representera Brynäs och spela framför Brynäsfansen är något alldeles speciellt, och att få göra det en fjärde säsong är jag tacksam för.

Under sina år i klubben har det blivit två SM-silver. Trots den generationsväxlingen som råder i laget har Jenny ett tydligt mål i sikte.

– Först och främst ska vi få ihop laget och prestera som bäst tillsammans. Sen är det inget att sticka under stolen med att jag stannar i Brynäs för att jag har som mål att vinna guld!

Örnsköldsvik, Sverige - 8 Mars 2024 : Irriterat under matchen i SDHL Semifinal 3 mellan Modo och Brynäs på Hägglunds Arena den 8 Mars i Örnsköldsvik


( Foto: Lucas Norlin / FotoFranz ) 

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL Semifinal 3, Modo, Brynäs, Semifinal 3, sm slutspel, SM-Slutspel, Svenska Spel Damhockeyligan, ***Betalbild*** Lucas Norlin / FotoFranz

Ett första test på den resan genom säsongen sker alltså ikväll mot MoDo i Hägglunds Arena. En första försäsongsmatch är alltid speciell men Jenny har fokuspunkterna klara inför kvällen.

– Vi kommer fokusera på att sätta vårt spelsystem. Vi har jobbat mycket med playbooken på träningarna och vill se att det klaffar även på match. Men trots att det är träningsmatch vill man såklart vinna!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör