Femte raka segern

Publicerad: 2023-10-11
Det blev seger i kvällens match mot BIK Karlskoga med 6–2 och vi inkasserade femte raka segern inför 6411 personer.

Vi inledde matchen med att dra på oss två utvisningar och dagens målvakt Damian Clara fick sättas på prov direkt. Bortalaget fick ingen utdelning i dem numerära överlägena.

Matchens första mål skulle i stället komma när vi fick chansen i powerplay. Miks Indrasis hittade Jack Kopacka med en riktigt fin passning och 1–0 var ett faktum. Miks Indrasis var på ett enormt spelhumör idag och gjorde viktiga 2–0 med nio sekunder kvar av perioden. Ett psykologiskt viktigt mål.

Karlskoga kröp sig närmare och fick ner oss i vår zon. 2–1 kom efter 11.47 efter att de precis innan fått ett mål bortdömt efter videogranskning. Där var det lite darr på ribban och det var många på läktarplats som nog kände lite oro.

Då visade firma Lindblom-Ohlsson-Nordh även kallad för ”juniorkedjan” vägen. Först fixade de fram ett mål som sedan blev bortdömt. Det var inget som påverkade dem utan de jobbade på och målen skulle komma. 3–1 Noel Nordh assisterad av Linus Lindblom och lite mindre än fyra minuter senare kom också 4–1 när Anton Ohlsson lyfte in en backhand i krysset. Trots en svajig period var det 4–1 på tavlan inför den sista perioden.

Karlskoga började den tredje perioden på allra bäst sätt när de redan efter sex sekunder reducerade till 4–2, ett mål som också fick videogranskas. Det var genast kontakt igen.

Men avgörande målet till 5–2 kom efter 8.15 när Oskar Kvist blev helt fri framför mål och avslutade mycket behärskat. Assistpoäng på Jonathan Karlsson och Jacob Blomqvist. Det var Jonathan Karlssons första poäng i A-laget.

Innan matchen var slut hann också Jack Kopacka med att göra sitt andra mål i matchen efter en snabb spelvändning.

Tre nya poäng och femte raka segern. Tack till er 6411 personer som var på plats ikväll!

Härnäst väntar en roadtrip till Småland för match mot Nybro på fredagen och Tingsryd på söndagen. Om du inte är på plats ser du båda matcherna på TV4 Play.

Nästa hemmamatch är på onsdag 18/10 klockan 19:00 mot Djurgården.

Köp biljetter här!

Brynäs–BIK Karlskoga 6–2 (2–0, 2–1, 2–1)

Första perioden: 1–0 (12.16) Jack Kopacka (Miks Indrasis, Johannes Kinnvall), spel fem mot fyra, 2–0 (19.51) Miks Indrasis (Johannes Kinnvall, Damian Clara).

Andra perioden: 2–1 (11.47) Viktor Lang (Rikard Olsén, Kalle Jellvert), 3–1 (14.19) Noel Nordh (Linus Lindblom, Johannes Kinnvall), 4–1 (17.02) Anton Ohlsson (Linus Lindblom, Theo Lindstein).

Tredje perioden: 4–2 (0.06) Hampus Plato (Filip Svenningsson), 5–2 (8.15) Oskar Kvist (Jonathan Karlsson, Jacob Blomqvist), 6–2 (14.13) Jack Kopacka (Tyler Vesel, Simon Bertilsson).

Utvisningsminuter: 6–14.

Skott: 35–37 (12–11, 13–17, 10–9).

Publik: 6 411.