Komfortabel seger mot BIK Karlskoga

Publicerad: 2023-09-01
Det blev revansch mot Karlskoga i fredagens träningsmatch i Sandviken. 7–2 skrevs segersiffrorna till efter en mycket bra insats.

Det var ett påkopplat och bestämt Brynäs som tog tag i matchen direkt i Jernvallen Arena. Passningarna satt, det var bra fart under skridskorna, inställningen var där och spelhumöret var på topp. Högsta växeln var inkopplad från start.

Matchens första mål gjorde Anton Rödin helt på egen hand när han placerade pucken i krysset. Johan Larsson ökade direkt på till 2–0 via en BIK-spelares klubba. 3–0 kom strax efter genom Anton Johannesson som fick en fin passning av Johan Larsson och prickade in sitt första mål i den rena dräkten. 3–0 efter första 20 minuterna.

Cirka fyra minuter in i den andra perioden ökade Noel Nordh på till 4–0. Perioden skulle präglas av utvisningar för bortalaget och vi fick flera chanser att spela powerplay. Linus Ölund och Anton Johannesson gjorde ett varsitt mål i numerärt överläge och vi gick ifrån till 6–1 och en betryggande ledning inför den sista perioden.

Tredje perioden var även den en bra period från oss och cirka tre minuter in gjorde Tyler Vesel sitt första Brynäsmål som betydde 7–1. Karlskoga skulle få in en reducering till 7–2 som blev slutresultatet.

En väldigt bra match från oss. Ett styrkebesked med exakt tre veckor kvar till seriepremiär!

Se höjdpunkter här.

Se intervju med Anton Johannesson här.

Nästa försäsongsmatch för herrlaget är på tisdag 5/9 klockan 19:00 mot Almtuna IS i Upplands Bilforum Arena. En match du likt alla herrlagets försäsongsmatcher ser på Gefle Dagblad, Arbetarbladet och Expressen.

Brynäs–BIK Karlskoga 7–2 (3-0, 3–1, 1–1)

Första perioden: 1–0 Anton Rödin (Tyler Vesel), 2–0 (6:55) Johan Larsson, 3–0 (11:32) Anton Johannesson (Johan Larsson, Jack Kopacka).

Andra perioden: 4–0 (2:06) Noel Nordh (Johannes Kinnvall, Anton Ohlsson), 4–1 Theodor Pistek (Eskild Bakke Olsen), 5–1 (7:38) Linus Ölund (Johan Larsson), spel fem mot tre, 6–1 (8:48) Anton Johannesson (Tyler Vesel, Tyler Kelleher).

Tredje perioden: 7–1 (3:34) Tyler Vesel (Anton Rödin), 7–2 (8:10) Hampus Plato (Filip Svenningsson).

Utvisningsminuter: 8-12

Skott: 35–21