Klar förlust på Hovet

Publicerad: 2024-08-30

Trots ett stort spelövertag blev det förlust mot AIK med 6–2 i SHL-lagets tredje försäsongsmatch.

SHL-laget fortsatte försäsongen med att möta förra säsongens seriekollega AIK på Hovet under fredagskvällen.

Ett inspirerat hemmalag kom ut bra med mycket energi. Vi ådrog oss två tidiga utvisningar men visade upp ett bra boxplay.

Inget mål för AIK där men det kom i stället när vi hade en man mer på isen. På en kontring i fyra mot fem kom 1–0 bakom kvällens målvakt Ludvig Persson.

Ett mål som gjorde att vi vaknade till. Några minuter senare i ett nytt powerplay-försök kom kvitteringen när Jordan Schroeder rakade in sitt första Brynäsmål.

Efter kvitteringen började spelövertaget att ökas och vi visade upp ett fint spel med pucken. 1–1 stod sig dock perioden ut.

Andra perioden fortsatte som den första slutade och ett ledningsmål låg i luften.

Och cirka fyra minuter in kom det när Jakob Silfverberg tryckte in sitt första spelmål sedan återkomsten.

Silfverberg-AIK-BIF

Men utvisningar och misstag skulle bli avgörande ikväll och dessvärre var det vi som stod för dem. AIK kvitterade i powerplay och kontrade sedan in 3–2 efter pucktapp på offensiv blålinje. Två mål inom loppet av en minut som var jobbiga att få emot oss.

I periodens slutskede ådrog vi oss två nya utvisningar, och i spel fem mot tre för AIK kom även 4–2. Ett kliniskt hemmalag som gjorde tre mål på sex skott i den andra perioden.

I den tredje perioden tvingades Jakob Silfverberg utgå efter att ha fått ett skott på sig när han låg ner.

Vi närmade oss inte målmässigt och AIK gjorde i stället två mål till som fullbordade slutresultatet till 6–2.

AIK-BIF

Vi tar lärdomar från detta och blickar framåt mot kommande veckas försäsongsmatcher mot Djurgården (tisdag i Tierp) och Björklöven (torsdag i Ljusne).

Biljetter Djurgården

Biljetter Björklöven

AIK–Brynäs 6–2 (1–1, 3–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (8:24) Daniel Ljungman, spel fyra mot fem, 1–1 (16:37) Jordan Schroeder (Jack Kopacka, Charlie D’Astous), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (3:54) Jakob Silfverberg (Anton Ohlsson), 2–2 (13:15) Oscar Nord (Alfred Barklund), spel fem mot fyra, 3–2 (14:17) Oskar Magnusson (Daniel Ljungman), 4–2 (19:50) Oliver Tärnström, spel fem mot tre.

Tredje perioden: 5–2 (12:04) Jesper Emanuelsson (Lucas Zetterberg), 6–2 (14:23) Daniel Muzito Baganeda (Jordy Bellerive, Oscar Nord).

Utvisningar, AIK: 3x2 min. BIF: 7x2 min.

Skott: 25–48 (6–17, 6–20, 11–12)