Förlängningsseger i första kvarten – Jenny Antonsson stor matchhjälte

Publicerad: 2024-02-23
Det blev seger med 2–1 i den första kvartsfinalen mot Linköping. Nu väntar kvartsfinal 2 och 3 på hemmaplan.

Starten av matchen var intensiv och det var två offensivt lagda lag. Linköping var det snäppet hetare laget i inledningen. Hemmalaget gjorde också 1–0 på en mycket fin individuell prestation i powerplay efter nio spelade minuter.

Målet gav oss en väckarklocka och vi arbetade oss in i matchen med bland annat en möjlighet i powerplay utan utdelning.

Perioden slutade 1–0 till Linköping där det var jämnt och tajt ute på isen. Skotten vann vi med 12–5.

Den andra perioden dominerade vi i. Vi skapade chans, på chans, på chans men pucken ville inte in.

Tills Noemi Neubauerová spelade mycket fint fram Sara Cajanova som prickade in kvitteringen i krysset efter åtta minuter.

Vi hade en mängd chanser till att ta ledningen där Malia Schneider var närmast med ett ribbskott.

Men perioden slutade 1–0 som verkligen var i underkant. 1–1 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden var jämn med mycket slutspelskänslor. Vi tog över mer och mer under den andra halvan av perioden och var på jakt efter ett potentiellt segermål.

I matchens sista minuter ådrog vi oss en utvisning och Linköping satsade för ett segermål men vi stod emot och höll 1–1 perioden ut.

Och i förlängningen så klev hon fram, Jenny Antonsson och krutade in segermålet efter 1:47 spelade av förlängningen.

1–0 i matcher och nu vänder vi hemåt för kvartsfinal 2 som spelas på söndag klockan 12:05. Köp dina biljetter här!

Linköping–Brynäs 1–2 efter förlängning (1–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (9.01) Haruka Toko, spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (8.04) Sara Cajanova (Noemi Neubauerova, Hanna Thuvik).

Tredje perioden: -

Fjärde perioden: 1–2 (1.37) Jenny Antonsson (Maja Nylén-Persson, Sara Cajanova).

Utvisningar, LHC: 3×2 min. BIF: 3×2 min.

Skott: 19–33 (6–12, 5–11, 8–9, 0–1).