Vinst i kvartsfinal 3:7

Publicerad: 2024-03-21
Kvällens bortamatch mot Nybro blev en målsnål tillställning, där vi återigen visar upp ett bra lugn i spelet. Vi gör det som krävs för en ny vinst och har nu 3–0 i matcher.

Den första perioden var en jämn tillställning som inledningsvis bjöd på bra fart från båda lagen.

Båda vi och Nybro skapade några heta målchanser men de längre anfallen i offensiv zon lyste med sin frånvaro.

Den bästa möjligheten bjöds hemmalaget på när man fick chansen i spel fem-mot-fyra två gånger om på kort tid.

Men vi visade upp ett stabilt och starkt boxplayspel och kunde städa av båda utvisningarna utan större problem.

Sett över 20 minuter var perioden ganska hafsig och slafsig, där båda lagen kunde bättre.

I den andra perioden började vi få mer och mer hugg. Vi ägde mer puck och började skapa mer heta målchanser.

Efter drygt halva spelade perioden var vi ett ribbskott ifrån att ta ledningen i matchen.

Efter ramträff fick vi mersmak och började ta över matchen alltmer. Vi skapade därefter ett flertal jättechanser men Nybros målvakt Tex Williamsson stod för ett flertal högklassiga ingripanden.

Nybro skapade även de några bra målchanser i den andra perioden men Damian Clara stod även han för en stark insats i målet.

Hemmalaget fick i slutet av perioden åter chansen i spel fem-mot-fyra och där var man bara centimeter ifrån att ta ledningen i matchen efter att pucken dansat längst mållinjen.

Den tredje perioden startade vi bra, vi forecheckade och jobbade hårt vilket skapade chanser för oss.

Vi fick sedan chansen i spel fem-mot-fyra och där kunde Anton Rödin skjuta in 0–1 efter 04:45.

Drygt fem minuter senare var det dags igen, efter ett fint förarbete av Jordie Benn och Tyler Kelleher kunde Tyler Vesel utöka vår ledning till 0–2.

Nybro jagade på för en kvittering vilket öppnade upp det för oss och chanser för att utöka ledningen fanns.

Hemmalaget fick med sig ett powerplay med drygt tre minuter kvar av matchen, då valde man att plocka ut målvakten och satsa allt framåt.

Ett drag som skulle ge resultat, med 33 sekunder kvar av matchen lyckades Nybro skjuta in 1–2; men närmare än så skulle man inte komma.

Vi vinner kvartsfinal 3:7 med 1–2 och har nu 3–0 i matcher.

Kvartsfinal 4:7 spelas nu på lördag den 23 mars klockan 18.30, även den borta i Liljas Arena.

Nybro–Brynäs 1–2 (0–0, 0–0, 1–2)

Tredje perioden:  0–1 (4.46) Anton Rödin (Johannes Kinnvall, Miks Indrasis, spel 5 mot 4. 0–2 (10.45) Tyler Vesel (Tyler Kelleher, Jordie Benn). 1–2 (19.27) Filip Eriksson.

Utvisningar: Nybro: 1x2. Brynäs: 5x2.

Skott: 22–31 (4–9, 9–13, 8–9).

Publik: 2 380.