Höganäs Borgestad växlar upp sitt partnerskap - blir guldpartner och ökar sitt engagemang

Publicerad: 2024-10-01
Brynäs IF kan med stor glädje meddela att företaget Höganäs Borgestad, med huvudkontor i Gävle, väljer att växla upp sitt partnerskap och blir föreningens nästa guldpartner. Vilket betyder ett partnerskap på den tredje högsta nivån inom föreningens partnerstruktur.

Höganäs Borgestad vänder sig till den nordiska industrin och utvecklar, producerar och installerar eldfasta produkter samt är verksam inom energi och ugnsteknik. Visionen är att på ett säkert, hållbart, lösningsorienterat sätt leverera service och produkter av högsta kvalité. 

– Höganäs Borgestad är ett företag med lång historia och startade sin eldfasta produktion redan 1825. Här ska vi vara väldigt stolta över att vi som förening kan attrahera den här typen av företag. Partnerskapet vilar också på en lång tradition, Macon som är ett av bolagen inom koncernen har varit partners till Brynäs IF i 18 år och hela den här resan är vi stolta över, vi ser fram emot att genom partnerskapet utveckla fler vinnare på och vid sidan av isen, säger Jakob Westerlund, kommersiell chef i Brynäs IF. 

Höganäs Borgestad har verksamhet i flera länder, men kopplingen till just Gävle började i en mindre skala än så. 2004 startades bolaget Macon som är servicebolaget i Sverige av Niclas Sjöberg och Peter Lindqvist.Med 300 anställda och en omsättning på över 1 miljard kronor är koncernen Höganäs Borgestad en viktig leverantör av service till den Nordiska industrin. Kunderna är verksamma inom tex. stål, papper, energi, cement- industrin. 

– Vi är stolta över Brynäs IF:s resa de senaste två säsongerna, det känns som om man har kommit väldigt väl på köl igen efter degraderingen och återkomsten till SHL. Det här säger jag inte bara med hockeyögon utan egentligen utifrån den symboliska resan. Det värderings- och identitetsarbete man genomgår, och sin aktiva position man tar inom samhällsarbetet, det visar på Brynäs IF:s storhet och vi gläds med framgången. Vi stödjer visionen och delar värderingarna med vinnare på och vid sidan av isen. Brynäs IF betyder jättemycket för Gävle som stad, se bara på vad hemmapremiären skapade för något i regionen - alla pratar Brynäs. Läget är rätt för oss att öka vårt engagemang och stöd, säger Niclas Sjöberg, VD Macon. 

Brynäs IF tackar Höganäs Borgestad och välkomnar partnerskapet - med stor tillförsikt inför hösten!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör