Brynäs IF offentliggör kaptenerna för herr- och damlaget inför kommande säsong

Publicerad: 2023-08-11
Det är med glädje vi presenterar våra utvalda kaptener som kommer att leda både herr- och damlaget i den kommande säsongen. Johan Larsson kommer få äran att bära "C:et" för herrlaget och för damlaget tar Maja Nylén Persson över som lagkapten, med Jenny Antonsson och Anna Meixner som hennes stödjande assisterande kaptener. Anton Rödin och Jacob Blomqvist blir assisterande kaptener för herrlaget.

Johan Larsson är en erfaren och respekterad spelare inom Brynäs IF som återvände till klubben inför föregående säsong. Johan, som spelar som Center/forward, har en imponerande karriär bakom sig och har tidigare spelat för bland annat Minnesota Wild, Buffalo Sabres och Arizona Coyotes i NHL. Hans ledarskapsförmåga och professionalism på och utanför isen har gjort att man väljer honom som kapten för herrlaget.

– Hans erfarenhet och ledarskap är precis det vi behöver för den kommande säsongen, säger Niklas Gällstedt, huvudtränare för herrlaget. 

– Johan Larsson kommer axla manteln som kapten för det nya laget på ett bra sätt. Han har en gedigen bakgrund och har, ända sedan han anslöt till klubben som ung, blivit en central figur inom Brynäs IF. Hans förmåga att guida och inspirera sina lagkamrater är en enorm tillgång för oss, fortsätter Niklas. 

Anton Rödin och Jacob Blomqvist kommer bära ”A:et”, två spelare som har rutin och erfarenhet av att leda laget.   

– Att sätta ett ”A” på Anton och Jacob känns helt rätt, båda har tidigare varit kaptener i laget och vet vad som förväntas av dem. Anton kommer i och med detta också få en större möjlighet att slappna av och njuta av spelet och därmed maximera sin egen prestation. Men vi vet också att vi kommer få ut exakt samma ledarskap av Anton även med ett A på bröstet. Han och Jacob sätter alltid Brynäs IF först, är exceptionella lagspelare och leder alltid med gott exempel. Tillsammans med Johan Larsson bildar de tre en stark kaptenstrio, säger Niklas Gällstedt. 

I damlaget kommer Maja Nylén Persson att ta över som lagkapten, med Jenny Antonsson och Anna Meixner som hennes stödjande assisterande kaptener. Efter Rosa Lindstedts övergång till en roll som assisterande tränare har Nylén Persson klivit fram som en stark ledare. 

Maja har också en gedigen erfarenhet inom ishockeyn och har spelat för Brynäs IF under flera säsonger. Hennes skicklighet som försvarsspelare och ledarskapskvaliteter har gjort henne populär bland lagkamraterna, och hon är väl respekterad både inom laget och i hela ishockeygemenskapen.

– Maja är den perfekta kandidaten att ta över kaptensbindeln efter att Rosa Lindstedt har lagt skridskorna på hyllan, säger Filip Eriksson, huvudtränare för damlaget. 

– Hennes erfarenhet och ledarskapsförmåga kommer att skapa en trygg och positiv miljö för vårt lag. Vi är övertygade om att hon kommer att inspirera och leda sina lagkamrater att sträva efter det bästa, fortsätter Filip. 

Brynäs IF ser med spänning fram emot att se kaptenernas roll utföras av Johan Larsson, Maja Nylén Persson, Anton Rödin, Jacob Blomqvist, Jenny Antonsson och Anna Meixner. Med deras samlade erfarenhet, kompetens och hängivenhet förväntas de vara drivkrafterna bakom lagen och inspirera sina lagkamrater att ge sitt allra bästa i varje match.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör